Canan Karatay'ı Kızdıracak Kahve Açıklaması! Eğer Tereyağ Ekliyorsanız...

Canan Karatay'ı Kızdıracak Kahve Açıklaması! Eğer Tereyağ Ekliyorsanız...

Canan Karatay yaptığı bir açıklamada Çay içerisine tereyağ eklenebileceğini söylemişti. Bu açıklamasının tam tersi bir açıklama geldi.

Her duyduğumuz bilgiyi doğru kabul edip uyguladığımız zamanlar oluyor elbette. Bu yüzdendir ki çoğu zaman sorun yaşayabiliyoruz.

Şimdilerde ise değişik bir haber yayınlandı.

Kahve içerisine tereyağ eklemenin zararlarından bahsediliyordu.

Canan Karatay bir açıklamasında şeker kullanılmaması gerektiğini söylemiş içerisine tereyağ eklenebileceğini dile getirmişti.

Ancak başka bir uzmana göre ise en az şeker kadar zararlı hale getirebilir çayı veya kahveyi tereyağ..

Bunun zararlarını açıklayan isim ise Beslenme Uzmanı Ezgi Hazal Çelik oldu. Basında yer alan açıklamaları bir anda sosyal medyanın da gündemine oturan Çelik kahveye çeşitli yağlar ekleyerek içmenin son zamanlarda bir çok kişi tarafından yapıldığını dile getirerek bunun yanlış olduğunu dile getirdi.

Şekersiz kahve ölçülü bir şekilde tüketilince metabolizmayı hızlandırır ve iştah üzerine etkileri ile kilo verme sürecini destekler diyen Beslenme ve Diyet uzmanı Ezgi Hazal Çelik ancak kahve içerisine yağ eklenmesi durumunda bir bardak kahveden alınan enerjiyi artırmanın yanı sıra düzenli olarak doymuş yağ tüketimine yol açarak zamanla kolesterol seviyesinin artışına neden olacağını dile getirdi. 

Bu yüzden bu öneriyi alışkanlık haline getirmemek gerekiyor. Eğer beslenme uzmanının bu önerisini dikkate alanlardansanız arkadaşlarınızın bilgilenmesi adına onlarla paylaşmayı ihmal etmeyin