Büyükelçi Tülin Erkal Kara Erdoğan'ın emanetine sahip çıkmaya devam ediyor

Büyükelçi Tülin Erkal Kara Erdoğan'ın emanetine sahip çıkmaya devam ediyor

Türkiye Cumhuriyetinin Üsküp Büyük elçisi Tülin Erkal Kara'dan anlamlı açılışa destek.

Üsküphaber.com - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emaneti olduğu bilinen ve Kuzey Makedonya'daki engellilerin öncüsü konumunda bir çok yerde sesini duyuran Ertan Şakir öncülüğünde Kuzey Makedonya'da bir dernek kuruldu. 

Derneğin adı ''SOS Vita ''.. Özel ihtiyaçları olan bireyler alanında faaliyet yürütecek.

Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Kara Ertan Şakir için bir kampanya başlatmış ve bu kampanyayı başarıya ulaştırarak kendisini ev sahibi yapmıştı.

Kuzey Makedonya'daki soydaşlarımıza kapısını ardına kadar açan ve her sorununa el uzatan Büyükelçi Tülin Erkal Kara Kuzey Makedonya'daki Türk soydaşlarımızın yanı sıra Arnavut ve Boşnak toplumu tarafındanda oldukça sevilen bir isim.

Açılış töreninde yaptığı konuşmayla Ertan Şakir'e desteklerini ileten Kara şunları söyledi 
Bugün hepimiz buradayız. Fakat yarın ne olacağımızı kimse bilemez. Allah'tan başka. Dolayısıyla her kişi kendini potansiyel engelli görüp bu derneği sık sık ziyaret etmesini diliyorum.

Törende Konuşan Dernek Başkanı Ertan Şakir ise  : Dernek olarak ülkede yaşayan engelli vatandaşlar için tüm ilgili kurumlardan destek talep etmeyi hedeflediklerini söyledi. Şakir sadece Çayır belediyesi sınırları içinde değil faaliyetlerini ülke genelinde yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Makedonya ziyareti sırasında Ertan Şakir'i buradaki işadamlarına emanet ettiği biliniyordu. Gözler O işadamlarını açılışta arasada Açılış törenine büyükelçi Tülin Erkal Kara'nın haricinde AlternATivA Genel Başkanı Afrim Gaşi . MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin ve çok sayıda Üsküp halkından yoğun bir katılım vardı.