Bugün ne pişirsem diyenlere yapımı çok basit Ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere yapımı çok basit Ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi

Çay keyfinizi şenlendirecek bir tarifle karşı karşıyayız. Ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifini vereceğiz şimdi sizlere..

Kurabiyeler arasında belki de en çok sevmiş olduğum bu tariftir. Damla çikolatalı kurabiye tarifi. Çikolata az miktarda yenirse mutluluk vermektedir

Kurabiye ile birleşince inanın o mutluluk hissi iki katına çıkmaktadır. Şimdi vereceğim bu tarif sayesinde harika bir lezzetle karşı karşıya kalacaksınız.

İşte Misler gibi damla sakızlı çikolatanın püf noktası. Mutlaka Sizlerde deneyin ve çocuklarınızı - eşinizi - dostunuzu bu kurabiye sayesinde mutlu edin.

Sözü daha fazla uzatmadan damla çikolatalı kurabiye tarifine geçelim :))

Malzemeler

• 1 yumurta

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilin

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 1 su bardağı damla çikolata

• 2,5 su bardağı un

• 100 gram tereyağı 

Yapılışı

Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını derin bir kabın içine aldıktan sonra içerisine pudra şekerini ilave ederek karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamadan sonra vanilya bulabilirseniz daha iyi olur ama ulaşması şu sıralar güç bir şey olduğu için vanilin de işinizi görecektir. Şimdi vanilin, kabartma tozu ve unu da ilave ederek yoğurmaya başlayın. Dilerseniz paket kakaoda ekleyerek kurabiyenizi kakaolu damla çikolatalı kurabiyeye çevirebilirsiniz. Neyse, iyice yoğurduğunuz kurabiye hamurunuza son olarak damla çikolataları ekleyin ve biraz daha yoğurun. Her bir ısırıkta çikolata parçacıklarının ağıza gelmesini sağlayın. 

Hamurunuz istediğiniz kıvama geldikten sonra küçük bezeler halinde parçalara ayırarak elinizde yuvarlayın ve fırın tepsinize serin. Önceden altlı üstlü 180 dereceye ayarlanmış fırınınıza tepsinizi bırakın. Ortalama 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. 

Şimdiden afiyet olsun..