Bilgisayardan Ses Gelmeme Sorunu ve Çözümü! Bilgisayardan Ses gelmiyor Çözümü nedir

Bilgisayardan Ses Gelmeme Sorunu ve Çözümü! Bilgisayardan Ses gelmiyor Çözümü nedir

Bilgisayarınız masa üstü PC ise ve ses sorunu yaşıyorsanız, bunun iki farklı nedeni olabilir. Ya yazılımsal bir sorun vardır ya da donanımsal bir arıza söz konusudur.

 Masaüstü bilgisayarda ses gelmeme sorunu oluştuğunda önce hoparlör ve ana karta ya da ses kartına giren jak kontrolünü yapın. Elinizde 1+1 dışında 2+1 veya 3+1 ses sistemi varsa, sistemden bilgisayara giden ses kablosunu çıkarın ve yırtık yanık ezik olup olmadığını kontrol edin.

Hoparlörün elektrik enerjisinde sorun olup olmadığına bakın. Sorun yoksa bilgisayarı yeniden başlatın.

Masaüstü sessiz açılıyorsa; masa üstü sağ altta ses menüsüne tıklayın ve sesin açık olduğundan emin olun. Ses kartı kullanıyorsanız, ana karta bağlı olan ses kartı arızalı olabilir. Bu yüzden ses kartını çıkararak, sesi ana karttan almayı deneyin. PC açık ve çalışıyorken, kasayı açmayın.

Kapatıp fişi çektikten sonra kasayı açarak, ses kartının kasa arkasındaki vidalarını söktükten sonra ana karttaki slottan çıkarın. Tüm ana kartlarda ses çıkışı ONBOARD olarak yer almaktadır. Ancak ses kartı taktığınızda sesi sadece ses kartından alabilirsiniz. Ses kartını çıkarttığınızda ana kart ses çıkışları çalışacaktır.

Bilgisayarda Ses Sorunu ve Çözümü

Eğer Windows 10 kullanıyorsanız, ve hala ses gelmiyorsa hemen masa üstüne gelin, sağ tıklayıp “ kişiselleştir” deyin. Temalar sekmesine ardından da gelen menüde “sesler” sekmesine tıklayın.  Sonra sekmesine tıklayın, .  Şimdi sağ tıklayarak, < devre dışı kalan aygıtları göster>  dediğinizde, silik olarak gelen Hoparlör ikonunu açmanız gerekecek.  İşlemler bittiyse, şimdi de masa üstüne gelerek, film müzik vs. ses dosyasını açın, sesin gelip gelmediğini kontrol edin.

Tüm yazılımsal çözümleri denediğiniz halde, hala Masaüstü bilgisayarda ses gelmeme sorunu oluşuyorsa, donanımsal bir problem vardır.  Problem ana kart OnBoard ses çıkışında ise, yeni bir ses kartı satın alın ve takın.  Sorun ses kartında ise ses kartını çıkarıp ana kartın ses çıkışlarını kullanın. Sorun hoparlörde ise, hoparlörü bir TV tamircisine götürerek tamir ettirin. Sorun hoparlör ile PC arasındaki ses kablosunda ise kabloyu değiştirin.