Beklenen müjdeli haber duyuruldu Doğalgaz, su, elektrik faturasını devlet ödeyecek

Beklenen müjdeli haber duyuruldu Doğalgaz, su, elektrik faturasını devlet ödeyecek

Çok sayıda vatandaş zor duruma düşmüştü. Sevindiren haber geldi..

Vatandaşlara sağlanan devlet destekleri sürüyor! İşte Her vatandaşın bilmesi gereken desteğe ilişkin ayrıntılar....

Türkiye'de devlet zor durumda olan vatandaşlara desteklerini sürdürüyor. Özellikle korona salgını döneminde maddi olarak çok sayıda vatandaş zor duruma düştü. Bu kapsamda çok sayıda vatandaş zor duruma düşerken devlet ise desteklerini artırdı.

Devlet desteklerinden haberi olmayan çok sayıda vatandaş ise zor durumda geçinmeye çalışıyor. Oysa bu desteklerden yararlanmak isteseler devlet onlara el uzatacak. İşte herkesin bilmesi gereken devlet desteklerine ilişkin ayrıntılar. Sizlerde daha fazla kişinin bu desteklerden haberdar olması için bu içeriği onlarla paylaşabilirsiniz.

İşte desteklere ilişkin genel bilgiler.

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak zor günlerden geçen vatandaşın en çok korktuğu elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura ödemelerine değişiklikler yapıldı. Faturalar için Peki, neler değişti? İşte yeni yılda fatura ve kira desteğine ilişkin herkesin bilmesi gerekenler

Yeni yılda enflasyon oranlarına göre güncellenen kalemlerden biri de vatandaşlara sağlanan kış yardımları oldu. Soğuk havaların gelmesi ile artan fatura ödemeleri vatandaşı en çok endişelendiren konulardan biri olma özelliğini taşıyor...Bu kapsamda vatandaşa destek çıkan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV), Kaymakamlık, Valilik ve Belediyelerle faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara devlet yardımlarının ulaştırılabilmesi için her il ve ilçede köprü görevi görmektedir. Dünyayı kasıp kavuran Salgın sürecinde de Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı da başlatmış olduğu uygulamalar ile vatandaşlara sağlanacak yardımları tek tek duyurmakta

Devlet tarafından sağlanan bu desteklerle ilgili herkesin bilmesi gerekenleri sıraladık Peki, elektrik tüketim desteği nasıl alınabilir ? Doğal gaz fatura yardımı kimlere ödenmektedir? Su faturası ve yakacak desteği yardım paraları başvuruları nereye yapılmaktadır? 

Farklı farklı kurumların yazılı veya elektronik başvuru işlemleri sonrası sağladığı yakacak yardımı, doğalgaz fatura yardımı, su faturası yardımı ve elektrik faturası yardımı detaylarını sıralayacak olursak bilmeniz gerekenler şu şekildedir.. 

- Yakacak desteği yardımı

Devlet tarafından Yakacak yardımı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından vatandaşlara ödeniyor. Halen doğalgaz kullanmayan vatandaşlar için sağlanan yakacak yardımı en az 500 kg kömür olarak sağlanmaktadır. Bu yardım ödemeleri için hane gelir şartının sağlanması gerekmektedir. Ailede yaşayan kişilerin hane gelirlerinin toplamı yani kişi başı hane gelir düzeyinin asgari ücretin üçte birinden az olması istenmektedir!

- Elektrik ödemesi Yardımı

Elektrik yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenmektedir!  Halen sosyal yardım alan ve maddi ihtiyacı bulunan vatandaşların alabildiği elektrik yardımı ailede yaşayan kişi sayısına göre değişmektedir!

İki kişilik ailelerde ödenen rakam en az 53 TL olmaktadır!  6 veya daha kalabalık aileler için ise 106 TL ödeme yapılmaktadır! Elektrik yardımında yeni düzenlemeye göre yardım almak isteyenler doğrudan başvuru yapamamaktadır! Aile Bakanlığı bu ödemeleri otomatik olarak belirliyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi ilçede yer alan sosyal yardımlaşma vakfından edinilebilmektedir!

- Vakıflar genel gıda yardımları nasıl sağlanır?

Türkiye genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü 81 şehirde müdürlüğü bulunan VGM gıda yardımı alabilmek için açıklanan şartlara göre, sosyal güvencesi bulunmayan, geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayan,  7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alan VGM gıda yardımı başvuruları kurum il müdürlüklerinden yapılabilmektedir. 

Gıda yardımı yapan kurumlar bu yardımları birbirinden farklı şekilde yapmaktadır. Bu kapsamda Bazı kurumlar sadece ana temel besin maddelerinden oluşan bir koli hazırlarken bazı kurumların paket kapsamı oldukça geniş olmaktadır.  Gıda yardımı sağlayan kurumlar ise Türkiye'de şöyle sıralanmaktadır!

* Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları - 81 İLDE

* Kaymakamlıklar * 81 İLE BAĞLI İLÇELERDE

* Belediyeler - ÜLKE GENELİNDEKİ

* Vakıflar Genel Müdürlüğü - İL VE İLÇELERDE...

KAYNAK :TV100