Bakmayın görüntüsüne bu besinden 3 adet  yenildiğinde sabaha vücut yenilenmiş oluyor

Bakmayın görüntüsüne bu besinden 3 adet yenildiğinde sabaha vücut yenilenmiş oluyor

Kış sebzeleri arasında yer alan Yer elması sayısız faydası olan bir yiyecek. En bilinen faydalarından birisi ise sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi üzerine etkileri. Ayrıca gece 3 adet yenildiğinde bakın vücuda neler yapıyor

Yer elması toprağın altında yetişen normal ağaçta yetişen elmaya göre tadı çok farklı bir yiyecektir. Daha çok lahana sebzesinin kökündeki tadı veren yer alması sayısız şifasıyla bilinmektedir.

Üsküp Haber'den Sadık Şimşek Yer elmasının yararlarından bahsetti ve neden tüketilmesi gerektiğini anlattı. Yer elması öncelikle öksürüğe karşı etkili yiyeceklerdendir. Sindirim sistemi üzerindeki etkisi ise yenildikten sonra bağırsakları makine gibi çalıştırmasıdır. Gece 3 adet yer elmasını yiyip üzerine 1 bardak ılık su içerseniz sabaha uyandığınızda kabızlık sorunundan kurtulmuş olursunuz.

Kabız olmasanız bile yer elması yemeniz durumunda bağırsaklarınızdan adeta 1 kiloya yakın atık atacağınızı görebilirsiniz.

3 Adet yenilmesi gerekir dememizin nedeni çok fazla yenilmesi durumunda gaz yapabilir. Yer elması ayrıca kemik ağrılarına iyi geldiği gibi kemik erimesini de önleyen bir besindir.

İyi bir idrar söktürücü olan yer elmasını ister sade olarak tüketin isterseniz salata yaparak tüketin.

Yer elmasını kabuklarından arındırıp rendeleyip içerisine havuç ve kırmızı lahana rendeleyerek üzerine zeytinyağı ilave edip salata gibi de tüketebilirsiniz.

Tavsiye edilen kullanım şekli zaten böyledir. Nedeni ise zeytinyağının damar tıkanıklığına ve sindirim sistemine ilişkin katkıları bilinmektedir. Havuçta yağda eriyen bir vitamin olduğu için mutlaka zeytinyağı ile birlikte tüketilmeli..

Yer elması genelde sonbahar aylarında toplanır ve kış boyu manav ve pazarlarda bulunabilen bir yiyecektir.

Yer elmasının bilinen faydaları..

Yapılan araştırmalarda yer elmasının kolon kanserine karşı koruma sağladığı bilinmektedir. Kansızlığa iyi gelen yer elması potasyum açısından muzdan daha zengin bir besindir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlayan yer elması ayrıca kalp ritmi düzensizliklerine iyi gelmektedir.. 

Bilgileri arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin. Sağlıklı günler dileriz