Bakan Elvin Hasan : KuzeyMakedonya'ya yatırım yapan kazanır

Bakan Elvin Hasan : KuzeyMakedonya'ya yatırım yapan kazanır

Bakan Dr Elvin Hasan'ın Üsküp Haber röportajında 3.bölüm

KuzeyMakedonya Cumhuriyeti yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Dr Elvin Hasan Üsküp Haber'den Sadık Şimşek'e KuzeyMakedonya'daki yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Makedonya'ya yatırım yapan kazanır diyen Bakan Dr Elvin Hasan Makedonya'nın özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı işadamları için Avrupa'ya açılan bir kapı olduğunu ifade etti.

KuzeyMakedonya'ya yatırım yapanlara 99 yıllığına arazi teşviklerinden tutun vergi muafiyeti gibi konularda da yardımcı olduklarını belirten Bakan Dr Elvin Hasan KuzeyMakedonya'nın NATO üyeliği sonrası daha güvenli bir ülke haline geleceğinin altını çizdi. 

KuzeyMakedonya'nın hızla Avrupa Birliği yolundada ilerlediğini belirten Bakan Dr Elvin Hasan şimdi ülkede yerini alan kazanacak. Daha sonra ülkemizde yatırım yapmanın belki koşulları değiştirilecek belkide bu avantajlar olmayacak.

Yasaları Avrupa birliği standartlarına göre uyarlamak durumundayız. Şimdi örneğin Ülkede asgari sermaye oranı yatırım için 5000 euro. Bu rakam belki AB üyeliği sonrası dahada artabilir. O nedenle şimdilerde yatırım yapan kazanır.

KuzeyMakedonya bölgesi itibariyle 600 milyon nufuslu bir pazara hitap etmektedir. KuzeyMakedonya aynı zamanda iş yapılabilecek ülkeler liginde üst sıralardadır.

KuzeyMakedonya'da vergi oranı yüzde10 Olması nedeniyle bölge ülkelerinin özelliklede Türkiyeli girişimcilerin ilgisini çekmektedir.

Ama biz sadece Türkiye'deki soydaşlarımızı değil Azerbaycanlı Kazakistanlı ve KKTC'li soydaşlarımızı da KuzeyMakedonya'ya davet ediyoruz.

KuzeyMakedonya Cumhuriyetinde yatırım yapmaları hem ülkemize hemde kendilerine büyük avantajlar sağlayacaktır şeklinde konuştu.

ÜsküpHaber.com - Sadık Şimşek : İletişim instagram : https://www.instagram.com/gidilesinet/