Bakan Elvin Hasan : Acımız büyük

Bakan Elvin Hasan : Acımız büyük

Kuzey Makedonya tarihinin en büyük acı olaylarından biri olarak tarihe geçen Gostivar - Üsküp seferini yapan kazayla ilgili Bakan Elvin Hasan'dan önemli açıklama

Sadık Şimşek - Uskuphaber.com

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dış yatırımlarından sorumlu Devlet Bakanı Dr Elvin Hasan Ülke tarihinin en büyük kazalarından birisi olan Gostivar - Üsküp seferini yapan otobüsün devrilmesiyle ilgili üzüntülerini paylaştı.

Kazada hayatını kaybedenlerin gerek kendisini gerekse ülke halkını derinden üzdüğünü belirtirken kazayla ilgili hükümetin ilk andan itibaren gereken araştırmaları yaptığını açıkladı.

Kazanın meydana geldiği anda direk özel aracıyla kaza yerine hareket ettiğini ifade Bakan Hasan kaza yerine gittiğimdeki bilanço oldukça ağırdı.

Kaza yerine ilk köylüler koşmuş ve yaralı vatandaşlarımıza köylüler müdahale etmişlerdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri anında müdahale etmiş ve gerekenler yapılmıştı.

Kendisininde bizzat hastaneye ulaşımda seferber olduğunun altını çizen Dr Elvin Hasan kazanın meydana geldiği andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti Üsküp Büyükelçiliğinin de seferber olduğunu belirterek gerek kaza günü gerekse sonrası yaralılar için Türkiye hastanelerinin de kullanılabileceğinin teklif edildiğini ifade etti.

Ülkeyi derinden etkileyen kazayla ilgili acının büyük olduğunu ifade eden Bakan Elvin Hasan bu tarz kazaların tekrar olmaması adına hükümetin gerekli incelemeleri yapacağının olayın üzerine gideceğinin ve tüm yönleriyle gerekli incelemelerin yapıldığını ifade ederek kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken ailelerine Üsküp Haber aracılığıyla baş sağlığı dileklerini iletti.

Bizlerde ÜsküpHaber olarak hayatını kaybeden canlara başsağlığı ailelerine ise sabırlar diliyoruz.

Elvin Hasan'ın Portalımıza yapmış olduğu röportajın 2.bölümünü sizlerle yakında paylaşacağız