Bakan Dr Elvin Hasan : Artık dost bir Yunanistan var

Bakan Dr Elvin Hasan : Artık dost bir Yunanistan var

KuzeyMakedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Elvin Hasan'ın Üsküphaber.com Yayın yönetmeni Sadık Şimşek'e yapmış olduğu açıklamaların 2.bölümü

Üsküphaber.com'a özel açıklamalarda bulunan Bakan Dr Elvin Hasan'ın gündeminde Nato üyeliği vardı. Bakan Elvin Hasan'ın Nato sürecine yönelik açıklamaları şu şekilde oldu

Yunanistan ile başlayan sorunun KuzeyMakedonya'nın bağımsızlığını ilan ettiği günden itibaren devam ettiğini belirten Bakan Elvin Hasan önceki hükümet bu problemi çözecek çok iyi fırsatlar bulmasına rağmen sorunu çözmeye yanaşmadılar.

10 yıl boyunca ülkemizin dünyaya entegrasyonu konusunda zaman kaybettik. Önceki hükümetin Üsküp 2014 projeleri ise Yunanistan ile sorunumuzu çözmek yerine sorunu daha çözümsüz hale getirdi.

Bizim stratejik önceliğimiz ise Nato ve AB'ye üye olmaktır. Biliyorsunuz Bugüne dek Yunanistan üyeliğimize engel oluyordu. Ama Başbakan Zoran Zaev ve kabinesinin özverili ve çözüme yönelik tutumu sayesinde Yunanistan ile bu problemleri çözdük.

Bu gerçekten büyük bir fedakarlıktı. İki ülke belirli sorumluluklar alarak gerek meclislerin gerekse halkın güçlü desteği ile bu sorun çözüldü. Ve ardından 6 şubatta Nato'ya ilk giriş protokolü imzalandı ve Başbakanlık binasının önünde Nato bayrağı dalgalanmaya başladı.

Haziran ayında ise Avrupa Birliği ile müzakareler başlayacak ve hızlı bir şekilde ülkemiz hükümetimizin çalışmaları neticesinde birliğe ülkemiz kabul edilecektir.

KuzeyMakedonya Nato'ya üyelikle daha güvenli Avrupa Birliğine üyelikle ise ekonomik anlamda daha güçlü bir ülke haline gelecektir.

Nato'ya üyeliğimize veto koyan Yunanistan bugün KuzeyMakedonya'nın Nato'ya üyeliği için mücadele eden ülke haline gelmiştir.

Bu ülkemiz için önemli bir süreçti. Artık İki ülke belirli sorumluluklar alarak yıllar yılı süren sorunu çözmek suretiyle iki dost ülke haline geldi.

Haber: Üsküphaber.com - Sadık Şimşek