Ayın Yazısı : Üsküp'e sevdalı bir büyükelçi : Tülin Erkal Kara'dan bir çağrınız var

Ayın Yazısı : Üsküp'e sevdalı bir büyükelçi : Tülin Erkal Kara'dan bir çağrınız var

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Türkiye ideallerinin daha henüz hayal olduğu yıllarda askeriği eğitimi için bulunduğu Topraklar olan Makedonya'nın T.C Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ile kısa bir izlenim

Üsküp'e sevdalı bir büyükelçi  : Tülin Erkal Kara

 Sadık Şimşek / Ulusalpost.com

Ulusal Post olarak siz değerli okurlarımızla Üsküp'e sevdalı bir büyükelçiden bahsetmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Üsküp Büyükelçisi Sayın Tülin Erkal Kara.

 

Gurbetteki Anadolu dediğimiz Makedonya'da zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde devletimizi milli duruşuyla temsil eden Aydın ve son derece demokrat bir isim.  Üsküp bizim için önemlidir diye başlıyor sözlerine. Burası bizim Ata topraklarımızdır ve yıllardır kardeşçe yaşanmışlığın izleri vardır bu topraklarda diyor.

 

Ve buralı olupta buralardan uzaklarda olanları gelin Ata topraklarınıza diye de çağırıyor. Gelmeleri için de elinden ne geliyorsa yapmak için uğraş veriyor Tülin Erkal Kara.

 

İşte böylesi değerli topraklarda Büyükelçi olarak görev yapmak hakikaten de bir sevda işidir. O ne kadar Üsküp'e sevdalıysa Üsküp'de ona o kadar sevdalıdır diyebiliriz.

 

Bunun için tek tek soydaşlarımıza sormaya gerek bile yoktur. Tarihi Türk çarşısında kimdir bu Tülin Erkal Kara diye sorduğunuzda bir büyükelçiden çok kendisinin Üsküp'e olan sevdasından ve mütevazılığından bahsedeceklerdir.

 

Dört bir koldan saldırı altında olan gözbebebiğimiz Türkiye Cumhuriyetini en güzel şekilde milli duruşundan taviz vermeden temsil ettiğinden söz edeceklerdir. 

 

Yakından görüşme ve tanışma fırsatı bulduğumuz değerli Büyükelçimiz Tülin Erkal Kara yıllarını halkına hizmete adamış ve söz konusu hizmet olduğunda heyecanlanan ve de kabına sığmayan bir insan.

 

Kendisini Milletvekili olduğu dönemde de tanıyanlar bilir. Hizmet aşkı Büyükelçi olarak atandıktan sonra da daha da artmış ve coşkuya dönüşmüş.

 

Üsküp'e hizmet etmek ve Üsküp'ü yaşamak gerçekten de birinci önceliği diyebiliriz.

 

Makedonya'da uzak yakın demeden kimin bir sıkıntısı varsa el uzatan gerçekten de takdir edilecek bir isim. Tülin Erkal Kara Üsküp için bir şanstır.  Gerek burada yaşayan soydaşlarımız gerekse Türkiye'den bu topraklara gelip iş kuran ve öğrenci olarak yaşamakta olan yurttaşlarımızla ilişkilere verdiği değeri görmezden gelmek keslinlikle mümkün değil.

 

Örneğin bunu da hatırlatmakta fayda var ; Bizimle görüşmesi bittikten sonra kendisini ziyarete gelen soydaşımız Ertan Şakir'i kabul ederek, engellilerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ertan kardeşimize'de geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. 

 

20637799_1897798013805033_7804470946698533161_n.jpg

 

Bu kardeşimiz sadece bir örnek elbet. Geçtiğimiz hafta sonu gecenin bir saatinde Gostivar'da yine başka bir engelli kardeşimiz için uğraş vermesi ve yardım eli uzatması gerçekten de takdire değer..

 

Ayrılık gayrılik gütmeden farklı siyasi görüşlerde dahi olsa herkesle görüşüyor ve burada milletimizin bir birlik içerisinde olması için büyük gayret gösteriyor.  Gerek soydaş siyasilerimizle gerek Makedonya'lı siyasetçilerle Makedonya'nın sorunları ve çözüm yollarını onlarla birlikte ele alıp her daim halkın yanında olmaya da özen gösteriyor. 

 

Kısacası Üsküp böylesi değerli bir Büyükelçiye sahip olduğu için çok şanslı.

Ancak Üsküp'ün böylesi değerli bir insana en büyük desteği vereceği konuların başında kuşkusuz  15 Temmuz Akşamı İhanet girişiminin burada ki bağlantılarıyla vermiş olduğu mücadelede yanında yer almak olmalıdır.

 

Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirip dönüştürmek isteyenlere karşı vermiş olunan mücadele 15 Temmuz'dan sonra daha da ayrı bir önem arz etmektedir. Başta Makedonya olmak üzre bu bölgelerde ki ülkeler ne yazık ki geçiş kolaylığı nedeniyle bu grupların sığınak yeri haline dönüşmüştür.

 

Soydaşlarımızın ve Burada yaşayan Türk toplumunun kuşkusuz büyük desteğine ihtiyaç vardır. Batının bu gruplara kucak açması nedeniyle verimli bir mücadele yürütülememektedir. 15 Temmuz 2016'da Türkiye Cumhuriyeti devleti sağcısıyla solcusuyla ayrılık gayrilik gütmeden devletine sahip çıkmış ve hain eller amaçlarına ulaşamadan bertaraf edilmiştir.

 

Bugün işte burada da ayrılik gayrilik gütmeden bir birlik içerisinde bu gruplarla mücadele etmenin en etkili yolu birleşmekten geçer. Ayrılık gayrilik güdenler kendi içlerinde bir fayda sağlayamadıkları gibi toplum içerisinde de bir fayda sağlayamazlar. 15 Temmuz anmasında Büyükelçimiz Tülin Erkal Kara'ya desteklerini esirgemeyen dostlar sadece 1 gün değil hergün onun ve devletimizin yanında yer almalıdırlar. 

 

Kısacası gün birlik olma günüdür. Gün ayrışma günü değildir. Sayın Büyükelçi Tülin Erkal Kara'yı bu milli duruşundan ötürü tebrik eder ve tüm Ulusal Post okurları adına da görevinde başarılar dileriz. 

 Sadık Şimşek / Ulusalpost.com

Kaynak: Ayın Yazısı : Üsküp'e sevdalı bir büyükelçi : Tülin Erkal Kara'dan bir çağrınız var