Ayçiçek Yağı Fiyatları Tırmanışa Geçince Türkiye Çıkış Yolunu Buldu! İşte Yeni Alınan Karar

Ayçiçek Yağı Fiyatları Tırmanışa Geçince Türkiye Çıkış Yolunu Buldu! İşte Yeni Alınan Karar

Türkiye'de son zamanlarda marketler tepki çekiyor. Gıda fiyatları hızla yükselirken özellikle Ayçiçek Yağı fiyatları tırmanışta. Bu konuyla ilgili beklenen girişim için düğmeye basıldı.

Uzun bir süredir Türkiye'de gıda fiyatları tırmanışta. Yaşanan kuraklık ve pandemi nedeniyle bir çok gıda ürününün fiyatları artmış durumda.

Özellikle tepki çeken fiyat artışlarından birisi de Ayçiçek yağındaki artışlar. Ayçiçek yağı o kadar zamlandı ki vatandaş neredeyse alamaz duruma geldi.

En ucuz yağlardan birisi olan Ayçiçek yağındaki tırmanış mizah sitelerine bile konu oldu. Kimisi Ayçiçek Yağını evine törenle getirir oldu kimisi ise sevgilisine tek taş yerine Ayçiçek yağı alarak zamlara tepki gösterdi.

Devlet kurumlarından birisi olan PTT ise Ayçiçek Yağındaki fiyat artışı nedeniyle vatandaşa ucuz yağ satmak için girişim başlattı.

Bütün bunlar yaşanırken basına yansıyan bir son dakika haberine göre Türkiye Ayçiçek yağı ithal etmeye karar verdi.

Yaklaşık 25 Bin Tonluk ihale açan Türkiye Tekliflerin 18 Şubat'a kadar verilmesini istiyor.  Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açılan ihale Dünya Gazetesi tarafından basına duyuruldu.

Gelecek İthal Ayçiçek Yağları sonrası marketlerde fiyatların düşmesi bekleniyor.