Anahtar teslim Makedonya'da Şirket kuruluşu

Anahtar teslim Makedonya'da Şirket kuruluşu

Makedonya bölgesi itibariyle 630 Milyonluk pazara hitap eden bir ülke. Ülkeye giriş vizesiz. Ve ülkede 5000 Euro Sermayeli bir şirket kurmak oturma izni almak için yeterli oluyor.

Şirket kuruluşu üzerine danışmanlık hizmeti ve oturma izni gibi konularda faaliyet yürüten ve şirketinizi anahtar teslim kuran Armoni Medja Doo danışmanlık yetkilisi Sadık Şimşek Makedonya'da şirket kuruluşuyla ilgili kısa bilgiler verdi

Ülkenin Yunanistan ile çözmüş olduğu problemler neticesinde AB üyeliğine kesin gözüyle bakılıyor. Ülkede Kurumlar vergisi oranı sadece yüzde 10. Bu oran gelir artsa bile değişmiyor.

Bankacılık sektörünün oldukça yaygın ve gelişmiş olduğu ülkede Avrupa'ya açılan geniş bir pazar mevcut. Hali hazırda Türkiye'den 1 Milyar Doları Aşkın bir sermaye Makedonya'da faaliyet yürütüyor. Ülkede Türk nüfusunun oldukça fazla olması nedeniyle de 300 üzeri Türk şirketi faaliyette.

Öte yandan İki Türk siyasi partisininde iktidar ortağı olduğu ülkede Türkler Bir çok hakka sahip. Ana dilde eğitim hakkı gibi.

Ülkedeki vergi avantajları sadece yüzde 10'la sınırlı da değil.
18 Bin euro'dan geliri az olanlara yüzde 10 kurumlar vergisi oranıda çıkmıyor şirketler muaf tutuluyor.

Gümrük vergisi gibi konularda da muafiyetin söz konusu olduğu ülkede. İşini İnternet üzerinden yapanlara da büyük fırsatlar var. Düşünen ve Makedonya'da şirket kurmak isteyenler olursa iletişime geçebilirler.

Başka sorusu olan çekinmeden özelden yazabilir veya whatsapptan direk bana ulaşabilirler.

Sadık Şimşek
Armoni Medja Doo
0544 373 08 50