40 yıllık tatlı ustasından lokum gibi bal kabağı pişirmenin püf noktası

40 yıllık tatlı ustasından lokum gibi bal kabağı pişirmenin püf noktası

Kabak tatlısı faydalı ve son derece lezzetli olan tatlılar arasında en başta yer alır. Ancak kabak tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Lezzetli bir kapak tatlısı yapmanın püf noktası...

Kabak Tatlısı, sadece Türk mutfağının değil, birçok ülkede ve yörede sevilen bir tatlıdır. Her yöreye göre pişirme ve sunum şekli değişse de sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezidir. Çünkü birçok besleyici vitamin ve mineral barındırır. Ayrıca tatlı yememesi gereken bazı hastaların bile rahatlıkla yiyebileceği hafif bir tatlıdır. Hafif ve lezzetli bir kabak tatlısı yapmak ise sanıldığı kadar zor değil! 40 yıllık ustasından lezzetli bir kabak tatlısı tarifi...

Halk TV'de yer alana habere göre; lezzetli ve iyi pişmiş bal kabağı yapmanın püf noktası;

Kabak tatlısının malzemeleri;

  • 600 gram balkabağı
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 adet karanfil

Kabak tatlısının yapılışı;

Yeşil ve sert kısımları da dahil olacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin. Ne ince ne kalın olsunlar.

Bol su içinde yıkadığınız kabakları tencereye koyun. Kabakları iyice temizlemek gerekiyor.

Üzerine toz şeker ile karanfili ekleyip 1 saat civarında ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin.

Bazen kabaklar cinsine göre sularını salmazlar bu durumda su ilave edelim ve kabakları 50 dakika ateşte pişirelim. Böylelikle lokum gibi olmasını sağlayabiliriz.

Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılık hale geldikten sonra dağılmadan servis tabağına alalım.

İnce kıyılmış ceviz içiyle kabak tatlınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun.

Kabak tatlısının püf noktaları;

Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla kadar limon suyu ekleyerek koyulaştırabilirsiniz. Limon suyu kabak tatlınıza farklı bir lezzet katacaktır.

İyi bir kabak tatlısı için en az 3 saat beklememiz gerekir. Böylece kabak şekerle tam özleşecektir.

Evet kabak tatlısının tarifi bu şekilde. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

kerde-severin-wh6aqe2qcx0-unsplash.jpg

BAL KABAĞININ SAĞLIĞA FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Bal kabağı başta A, B ve E vitamini olmak üzere birçok mineral içerir. Özellikle göz sağlığına iyi geldiği bilinen ve rengini de aldığı Beta-karoten içeren bal kabağı, birçok hastalığa karşı vücudun direnç sağlamasına yardımcı olur.

Sözcü internet sitesinde yer alan habere göre, bal kabağının faydaları;

Bal kabağının sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

* Bağışıklık sistemindeki serbest radikalleri temizleyerek, kış aylarında sıklıkla yaşanan grip ve nezle gibi üst solunum yolları hastalıklarını önler.

* Beta karoten, güçlü bir antioksidan olan A vitaminine dönüştüğü bir provitamin. Beta karoten, hücreleri korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve üreme sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için bir rol oynadığı düşünülmektedir.

* Bal kabağı, potasyum, magnezyum ve demir gibi kan basıncını düzenleyen minerallerle yüklüdür. Bu mineraller kırmızı kan hücrelerine oksijen sağlamak için gereklidir.

* Kabak, niasin, riboflavin, B6 ve folat gibi iyi bir B vitamini kaynağıdır. Niasin dolaşımı iyileştirir ve bu nedenle akne tedavisinde faydalıdır. Folat, hücre yenilenmesini ve yenilenmeyi iyileştiren dolaşımın artmasına yardımcı olur.

* Kolajen maddesinin üretimini artırarak cildin daha parlak ve genç görünümünü destekler.

* Kabaklar lifte yüksek ve kaloride düşüktür. Bu, gün boyunca genel gıda alımınıza ekstra bir şey eklemeden kendinizi tok hissetmeniz anlamına gelir.

Kaynak: halktv.com.tr - sozcu.com.tr