Yeni almayın.... Gözlük camı ve aynalardaki çizikleri  sadece 1 dakikada yok eden tüyo

Yeni almayın.... Gözlük camı ve aynalardaki çizikleri sadece 1 dakikada yok eden tüyo

Gözlük camları ve aynalarda zamanla çizikler oluşabiliyor. Gözlük camları ve aynalardaki çizikleri yok etmenin en kolay yolu

Yeni almayın.... Gözlük camı ve aynalardaki çizikleri sadece 1 dakikada yok eden tüyo - Artigercek.com sitesinde yer alan bir içerikte; Gözlük camı ve aynalarda oluşan çizikleri yok eden yöntem paylaşıldı. Yeni bir ayna veya gözlük almadan önce bu tüyoları öğrenmeniz işinize yarayabilir. İşte gözlük camları ve aynalarla ilgili bilmeniz gereken temizlik tüyosu:

Gözlük camlarında oluşan çizikler, görüşü bozabilir ve gözlüklerinizi kullanışsız hale getirebilir. Aynalardaki çizikler de yüzeyin görünümünü bozar. İşte gözlük ve aynalardaki çizikleri gidermek için birkaç öneri:

Gözlük camlarındaki çizikler nasıl geçer?


1. Diş macunu: Bir miktar diş macunu alın ve gözlük camına sürün. Daha sonra, yumuşak bir bezle hafifçe ovun. Son olarak, gözlük camını suyla durulayın ve kurulayın.

glasses-1097864-960-720-001.jpg

2. Balmumu: Bir parça balmumu alın ve gözlük camına sürün. Daha sonra, yumuşak bir bezle hafifçe ovun. Son olarak, gözlük camını suyla durulayın ve kurulayın.

3. Tuzlu su: Bir miktar tuzlu su hazırlayın ve gözlük camını bu suya batırın. Daha sonra, gözlük camını yumuşak bir bezle hafifçe ovun. Son olarak, gözlük camını suyla durulayın ve kurulayın.

Aynalardaki çizikler nasıl geçer?

Aynadaki lekeler can sıkıcı hale geldiyse dert etmeyin. Evdeki birçok parlak yüzeyde olduğu gibi aynalar için de temizliğin püf noktaları var. Leke bırakmadan ayna temizliği nasıl yapılır, işte bilmeniz gerekenler… - Haberturk.com-


1. Sirke: Bir pamuklu bezin üzerine bir miktar sirke dökün ve çizikli yüzeyi silin. Daha sonra, aynayı suyla durulayın ve kurulayın.

2. Balmumu: Bir parça balmumu alın ve çizikli yüzeye sürün. Daha sonra, yumuşak bir bezle hafifçe ovun. Son olarak, aynayı suyla durulayın ve kurulayın.

3. Cila: Aynaya bir miktar cila sürün ve yumuşak bir bezle hafifçe ovun. Daha sonra, aynayı suyla durulayın ve kurulayın.

Bu önerilerle gözlük ve aynalardaki çizikleri gidermeyi deneyebilirsiniz. Ancak, eğer çizikler çok derinse veya yüzeyi çok hasarlıysa, profesyonel yardım almanız gerekebilir.

glasses-5822903-960-720.jpg

GÖZLÜK CAMINDAKİ LEKELERİ TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Gözlük camlarında oluşan lekeleri ortadan kaldırmanızı sağlayacak 2 pratik yöntem bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde gözlük camlarındaki lekeleri çok daha kolay temizleyebileceksiniz:

  1. Gözlük camınızı sabunlu suyla yıkayın ve durulayın. 1 dakika gibi bir sürede gözlük camındaki lekeler yok olup gidecek.
  2. Gözlük camınızın her iki tarafına da birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Sonrasında ise Gözlük camınızın her iki tarafını da yumuşak bir mikrofiber bezle silin. Gözlük camınızı tekrar durulayın ve kurumaya bırakın. 2 dakika gibi bir sürede gözlük camlarınızdaki tüm lekeler çıkmış olacak.

ÇİZİK GÖZLÜK CAMLARINA DİKKAT

gazetevatan.com adresindeki bilgiye göre; Kirli ve çizik gözlük camının tehlikeli olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Selahattin Balsak, kirli ve çizik gözlük camları görmede bulanıklığa, ışıkta kamaşma, yansıma yaparak görme azlığına sebep olabildiğini belirtiyor. Eğer gözlüklerinizin camları çizikse ya onları temizleyin ya da yeni bir gözlük satın alın. Yeni bir gözlük satın almadan önce bu pratik yöntemleri deneyebilirsiniz.

İlgili Haberler