Uğur Dündar'ı Çılgına Çevirdiler! Savcıları Göreve Davet etti! Büyük İsyan

Uğur Dündar'ı Çılgına Çevirdiler! Savcıları Göreve Davet etti! Büyük İsyan

Ünlü gazeteci ve köşe yazarı Uğur Dündar sinirden çıldırdı. Twitter hesabı üzerinden sıklıkla paylaşım yapan Uğur Dündar savcıları göreve çağırdı ve isyan etti. Sebebi ise çok daha önceden sinyalini veriyordu...

Twitter hesabı üzerinden daha öncesinde Mustafa Balbay'ın sunduğu Ankara Rüzgarı adlı programın reytinglerine inanamadığını bildiren Dündar, reyting ölçüm sistemini hedef aldı. Dündar, sisteme yönelik olarak "bu reyting ölçümü değil rezalet" sözlerini dile getirirken yetkili makamların müdahale etmesi gerektiğini bildirmişti.

"Bunun adı rezalet!"

Dündar normal şartlarda haber kanallarında reklam ve tanırım kuşaklarında reytinglerin düştüğünü belirtti. Ancak şu anki reyting ölçme sisteminde tam tersinin olduğunu öne süren Dündar bunun adının reyting ölçümü olmadığını belirtti. Dündar, yetkili makamların bu durumu soruşturma konusu yapması gerektiğinin altını çizdi.

İhsan Şenocak'a Dündar'dan da tepki geldi

Tokyo olimpiyatları esnasında Türkiye Voleybol Takımının Çin'e karşı 3-0 galibiyeti ülkece gururla karşılanmıştı. Ancak İlahiyatçı İhsan Şenocak'tan gelen bir twit sonrasında ortalık karışmıştı. İhsam Şenocak'ın paylaşımına karşın Uğur Dündar da olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

Dündar, Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısını severim" sözünü hatırlattı. Sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısını severim diyen Ata'sının kızlarını kızdırmayın diyen Dündar, Filenin Sultanları’nın bizim gururumuz olduğunu sözlerine ekledi.

Afganistan eleştirisi

Dündar daha öncesinde ABD'nin isteği ile Türkiye'nin "Beka meselesi" adı altında Suriye'ye girdiğini hatırlatarak ABD'ye vekâleten Afganistan'a Mehmetçiğin yollanmasını eleştirdi. Suriye'ye giden Türk askerinin sonrasında ise birçok şehit verildiğini ve milyonlarca sığınmacının ülkeye geldiğini belirten Dündar bu yaşananlar yetmezmiş gibi yine ABD'ye vekil olarak Afganistan'a gidilmesini eleştirdi.

Dündar ayrıca göçmen tartışmalarına karşın da sert bir tepki ortaya koydu. "Türkiye emperyalizmin toplama kampı değil!" diyen Dündar'a twitter'dan pek çok kişi destek çıktı.

Dündar'ı hedef aldı

Yakın zamanda Cumhuriyet gazetesinden Barış Pehlivan'ın kaleme aldığı bir yazıda AKP'nin iktidar olduğu dönemde İBB'nin AKP milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın Amerika'daki eğitim masraflarını çıkardığı öne sürülmüştü. Uğur Dündar da İBB'nin Kavakçı ailesinin kazanç kapısı olduğunu iddia eden bir yazı paylaştı. Ravza Kavakçı da bu yazıyı hedef göstererek "yirmi iki senedir kininiz bitmedi" sözleri ile Dündar'ı hedef aldı ve iftiraya uğradığını iddia etti.

Kaynak: YeniÇağ, Tele1, Cumhuriyet