Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?

Türkiye’de bankacılık hizmeti veren bankalardan yararlanan vatandaşlarımız bankalardan aldıkları kredi kartlarını çeşitli ihtiyaçları için kullanıyorlar.

Bazı durumlara bağlı olarak banka müşterisi kullandığı kredi kartını iptal ettirmek isteye bilir. Bu durumda ilk akla gelen soru da Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi? oluyor.

Kredi kartı kullanıcısı borcu devam eden kredi kartını iptal edebiliyor. Kredi kartını iptal ettirmek isteyen banka müşterisi öncelikle kredi kartını iptal edilmesini istediği bir dilekçeyle bankasına müracaat etmesi gerekiyor. Bankalar müşterisinin kredi kartının iptal etmesini istemedikleri için çeşitli teklifler edebilir. Ancak müşteri kredi kartının iptal edilmesinde kararlıysa yasal olarak kredi kartının borcu olsa dahi iptal etme hakkına sahiptir.

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı nasıl İptal Edilir?

Banka müşterisi taksitleri devam eden kredi kartının iptal edilmesini isteyebilir. Kredi kartı iptalinden banka müşterisinin kartı tamamen kullanıma kapatılır. Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı nasıl İptal Edilir?

Banka müşterisi bazı nedenlere bağlı olarak taksitleri devam eden kredi kartını iptal ettirmek istiyorsa aşağıdaki işlemleri yaparak kredi kartını iptal edebilir:

  • Banka müşterisi mobil bankacılık işlemi ile müşteri hizmetlerinden yardım alarak taksitleri devam eden kredi kartı iptali isteyebilir.
  • Banka müşterisi bizzat banka şubesine giderek kredi kartı iptal dilekçesi ile başvurarak kartını iptal edebilir.
  • Banka müşterisi cep telefonu ile İnternet bankacılığı üzerinden kredi kartını iptal talimatı vererek kartını iptal ettirebilir.

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilince Borçlar Nasıl Ödenir?

Taksitleri devam eden kredi kartını iptal ettirmek isteyen banka müşterisinin taksitlerini nasıl ödeyeceği de merak edilen konulardan birisidir. Peki, Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilince Borçlar Nasıl Ödenir? Banka müşterisi taksitleri devam eden kredi kartını iptal ettirdikten sonra taksitler önceden tahhtüd edildiği düzenle ödenmeye devam edilir. Yani müşteri taksitleri devam eden kredi kartını iptal ettirdiği için kalan taksitlerinin tamamını aynı anda ödemek zorunda değildir. Ayrıca banka müşterisine var olan taksitler için her ödemede düzenli olarak hesap ekstresi göndermeye devam eder. Burada dikkat edilmesi gereken tek husus bankalar kredi kartı iptal edilmesinde müşterisinde kredi kartı iptal ücreti talep edebilir.