Son yaz dizisinde Funda Eryiğit Gidince Yerine bomba transfer

Son yaz dizisinde Funda Eryiğit Gidince Yerine bomba transfer

FOX TV'nin büyük bir heyecanla sezon finaline giden Son Yaz dizisine veda eden Funda Eryiğit'in yerine öyle bir isim geldi ki... Başarılı oyuncu diziye yeni bir soluk getirecek. İşte merakla beklenen o kadın oyuncu...

Başrollerinde Alperen Duymaz, Funda Eryiğit, Ali Atay ve Hafsanur Sancaktutan gibi başarılı isimleri barındıran Son Yaz dizisinin sezon finalinde herkesi üzen bir olay yaşanmıştı. Güzel oyuncu canlandırdığı Canan karakterine veda etmek durumunda kaldı. Eryiğit'in yerine ise Sare adında bir karakter gelecek...

Çok şey farklılaşacak

Çeşme'den İstanbul'a taşınacak olan set dizide pek çok şeyi de değiştirecek. Canan karakterinin vedası "Canan’ın Son Yaz’ı" olarak tarif edildiği için dizinin adının nereden geldiği de böylelikle anlaşıldı. Ancak yeni sezonda Sare adlı karakterle gelen Birce Akalay ortalığı kasıp kavuracak.

Akalay ile son aşamaya geldiler

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın aktardığına göre Son Yaz dizisinin yeni sezonunda Birce Akalay ile görüşmeler yapıldı ve imzaların atılma aşamasına gelindi. Erdem Şanlı, Şebnem Dönmez ve Emre Karayel’in veda ettiği diziye katılacak olan Akalay'ın güçlü bir kadın karakteri canlandıracağı öğrenildi. İstihbarat uzmanı olan Sare hikayeye bambaşka bir hava katacak Akalay'ın hayranları ise durum karşısında çok mutlu oldu.

Birce Akalay kim?

1984 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen Akalay, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji alanında eğitim aldı. Ancak eğitimini yarım bırakan Akalay sonrasında Haliç Üniversitesi'nde Konservatuvar Tiyatro Bölümüne girdi.

2004 Türkiye Güzellik yarışmasında üçüncü seçilen Akalay Star TV ve TV8’de spor spikerliği yaptı. Ardından Şampiyonlar Ligi Özel ve 8. Etap gibi programları hazırlayarak sunan Akalay, 2007 senesinde TV dizilerinde rol almaya başladı. hemen ertesi yıl filmlerde de oynamaya başlayan Akalay, 2010 senesinde eski eşi Murat Ünalmış ile beraber Ürgüp’te çekilen Yer Gök Aşk dizisinin başrollerinde yer aldı. Ünlü oyuncu sonrasında Babil gibi dizilerde yer aldı. Şimdilerde ise Netflix'te yayınlanacak olan Kuş Uçuşu dizisi ile beraber FOX TV'de yayınlanan Son Yaz dizisine hazırlanıyor.

Kaynak: Televizyon gazetesi, Sözcü