Hızlı Nohut Yemeği Tarifi

Hızlı Nohut Yemeği Tarifi

Nohut Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Peki tam kıvamında lokum gibi iyi pişmiş bir nohut yemeği nasıl yapılır? Şimdi tarifi vereceğim

Genelde nohut pişirirken en çok dikkat ettiğim şey iyi pişmesidir. Bu yüzden bir çok araştırma yaptım yakınıma eşime dostuma sordum.

Ancak en doğru bilgileri Ulusalpost sitesindeki tarifte gördüm. Şimdi sizlerle tam kıvamında nohut pişirmenin sırlarını anlatacağım.

Sizlerde bu bilgiler doğrultusunda iyi nohut pişirebilirsiniz.

Nohut; pilav ya da etli yemeklerin yanına çok yakışan bir bakla yemeğidir. Ancak diğer baklagiller gibi nohut da fazla gaz içeren bir yapıdadır bu nedenle hem çabuk pişmez hem de yiyenlerde gaz sorunu ortaya çıkarabilir. Bunu önlemek için de iyi pişirmek önemli.

İlk adımda herkesin bildiği gibi nohutları geceden suya koymak gerekiyor. Ancak su oranını az tutmamaya dikkat edin. Derin bir kaba çok su doldurun, suyu sıcak ya da çok soğuk değil oda sıcaklığında tutmaya özen gösterin.

Nohutları ayıklamak isteyenler için...

Nohutları ayıklamak isterseniz suya karbonat eklemeyi unutmayın. Tencerede kaynayan nohutları piştikten sonra çıkarıp biraz soğuttuktan sonra avucunuza alarak kabuklarını ayıklayabilirsiniz. Ayıklanmış kabuklar sayesinde yemek daha da lezzetli olacaktır.

Tencere seçimi önemli

Nohudu haşlayacağınız tencereyi iyi seçin. Küçük gelen tencerelerde eşit pişmeyeceklerdir. Geniş ve uzun tencerenizi tercih edin. Kaynar su yerine soğuk suya yatıracağınız nohutlar çok daha iyi pişecekler ve lezzetlerini ortaya çıkaracaklardır.

Daha hızlı pişmesi için

Nohudu kaynatırken kaynatma suyuna yarım ya da tam limonu sıktığınız zaman çok daha kolay yumuşayacaklardır. Daha kolay pişmelerini sağlayan bu yöntemle pişme süresini kısaltabilirsiniz. Eğer düdüklü tencerede nohutları kaynatacaksanız pişme süresi yaklaşık yirmi dakika olacaktır. Normal tencerede de bir saat sürecektir ancak paketini açtığınız ve uzun süre kullanmadığınız nohutları pişirmek daha da uzun sürer. Bu nedenle nohutları çıkardığınız gibi hepsini pişirmeye özen gösterin. Bir buzdolabı poşetine nohutları koyup buzluğunuzda saklayabilirsiniz. Kullanmadan bir kaç saat önce çıkararak buzlarının erimesi sağlayabilirsiniz.

Akşam yemeği için nohut pişirmek istiyorsanız yemeği sabahtan yapmaya gayret gösterin. Bekledikçe güzelleşen nohut, akşam pişirildiğinde çok daha güzle bir tatta olacaktır.

İlgili Haberler