Mide Bulantısını Geçirmek İçin En Etkili 3 Doğal Besin

Mide Bulantısını Geçirmek İçin En Etkili 3 Doğal Besin

Mideniz bulandığı zaman kolayca bu sorunu geçirecek bazı doğal formüller bulunuyor. İşte mide bulantısını geçirmenize yarayacak o besinler...

Mide bulantısı hissi hoş olmayan bir rahatsızlık. Mide bulantısına doğal tedavi yöntemleri iyi gelebilir. Peki mide bulantısına kesin çözüm 3 doğal ürün nedir?

Zencefil

Zencefil, hem taze hem de toz olarak bulabileceğiniz harika bir besindir. Özellikle sindirim sistemi bozukluklarına birebir çare olan zencefil, barındırdığı bazı bileşenler sayesinde mide bulantısına da iyi gelir.

Mide bulantısı veya ağrısının önüne geçmek için tek yapmanız gereken bir kaç parça kabuğu soyulmuş taze zencefilin üzerine kaynar su dökerek demlemek. 3 dakika bekledikten sonra bir kaç damla limon suyu ilave ederek tüketin.

Papatya ve Rezene

Her iki bitki de mide bulantısını geçirmek konusunda oldukça başarılıdır. Seçtiğiniz papatya veya rezeneden bir tutam alın ve üzerine kaynar su dökün. 2-3 dakika demlendirdikten sonra bir miktar bal ekleyerek tatlandırın ve küçük yudumlarla tüketin.

Nane Limon

Taze nane ve limon dilimleri ile hazırlayacağınız bu çay hem mide bulantısını geçirecek hem de hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi şikayetlerinize iyi gelecektir.

Tek yapmanız gereken bir tutam taze nane yaprağı ve 1-2 dilim limonun üzerine kaynar su dökmek ve demlenmesini beklemek. Ardından küçük yudumlarla tüketebilirsiniz.

Kaynak: Akşam Gazetesi - Üsküp Haber