Lavabo giderlerindeki koku ve lekeleri tek bir hamlede temizlemenin yolu! Mikrop bırakmıyor..

Lavabo giderlerindeki koku ve lekeleri tek bir hamlede temizlemenin yolu! Mikrop bırakmıyor..

Uzun süre neme ve kapalı havaya maruz kalan alanlarda oluşan oksitlenme en sık lavabo giderlerinde görülmektedir. Oluşan leke ve tıkanıklık bir çok soruna yol açar. Mikrop yuvası olması nedeniyle de evin kokmasına neden olur. Bu temizlik sırrını deneyin

Gereksiz kimyasallarla lavabo temizlemek çok zararlı. Çevreye zarar veren bu kimyasallar belki lavabo temizliğinde işe yarıyor ama verdiği tahribat çok fazla.

Temizlik uzmanları tarafından lavabo temizliğinde uygulanan bir yöntem var. Akşam gazetesinde yer alan bir içerikte lavabo temizliği konusunda herkesin bilmesi gereken detaylar paylaşıldı.

Evin birçok alanın da oluşa riski olan pas lekeleri en sık ise lavabo giderlerinde görülür. Tam bir mikrop yuvası olan paslı alanları çıkarmak gerekir. Aksi halde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Hem mutfak hem banyo hem de lavabo içerisindeki alanlarda oluşan bu paslanma neme ve kapalı havaya bağlı oksitlenerek artar. Kullanılan eşyalara temas esansında bilinmeyen cilt ya da solunum zehirlenmeleri meydana gelir.

PAS LEKELERİ EN İYİ NASIL ÇIKARTILIR?

Pas lekesi oksitlenme olan kimyasal bir süreçtir. Çıkarılması biraz zahmetlidir. Ayrıca pas lekesi çıkartırken ellerinize eldiven takmadan hareket etmeyin.

Pas lekesi çıkartılırken kullanılan ağır kimyasallar ise lavabo yüzeyine çeşmelere hasar verebilir. Bu yüzden uzmanlar pas lekesini çıkartmak için doğal yolları önerir.

En etkili yol ise limon suyu ve soda tozudur. Bir kabın içinde limon suyunu ve soda tozunu karıştırın. Bu karışımı bir bulaşık süngeri yardımıyla pas lekesinin olduğu alana sürün.

Akabinde bir 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Duruladığınız alanı her gün aynı yöntemle çıkarırsanız pas oluşumunu da engellemiş olursunuz.