Klozete sirke dökünce ne oluyor? Tesadüfen keşfedilen işte o yöntem!

Klozete sirke dökünce ne oluyor? Tesadüfen keşfedilen işte o yöntem!

Sirke ile klozet temizliği.. Temizlik uzmanları bu yöntemi tesadüfen keşfetmişlerdi. Klozete sirke dökünce bakın ne oluyor?

Klozet en çok kullandığımız ürünler arasında. Bir çok sağlık sorunu tuvaletten bulaşmaktadır. Klozet temizliği bu yüzden önemlidir. Klozet temizliği yaparken bilmeniz gereken tüm detayları sizler için derledik.

Geçtiğimiz günlerde Aydınlık gazetesinin internet sitesinde paylaşılan bir içerikte; Klozet temizliği yaparken herkesin bilmesi gereken detaylar paylaşıldı.

Eğer klozetten bulaşan hastalıkları önlemek istiyorsanız bu yöntemi sizler de deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler aslında çok basit. İşte klozet temizliğinde bilmeniz gereken detaylar...

Klozetin içine bir su bardağı sirke dökün. Tuvalet fırçasıyla klozetin içini iyice fırçalayın. Sonra iki-üç dakika kadar bekleyin.

Bir kabın içine bir su bardağı kadar karbonat ekleyin ve üzerine de bir buçuk su bardağı sirke ilave edin. Çözeltiyi iyice karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin.

Ardından karışımı klozetteki lekelere uygulayın. Biraz fırçalama yaptıktan sonra, 30 dakika boyunca klozeti durulamayın.

Bekleme süresi dolunca klozeti bol suyla yıkayın.

Önemli uyarı: Uygulamada kullanacağınız sirke 'beyaz' temizlik sirkesi olmalıdır.

Peki Hijyenik ve Pratik Klozet Temizliği Nasıl Yapılır?

Hijyenik ve pratik bir şekilde klozet temizliği yapmanın yolu çamaşır suyundan geçmektedir. Çamaşır suyu klozette oluşan mikrop ve bakterilerin ortadan kaybolmasını sağlar. Klozet temizliğinde diğer önemli nokta da iyi bir fırça ile temizliği yapmaktır. Klozetler için özel tasarlanmış dayanıklı fırçaları kullanmak temizlikten istenen sonucun alınması için önemlidir. Kılları dökülen ve deforme olmuş bir fırça ile temizlik yapmak oldukça zor olacaktır.

Klozet temizliğinde öncelikle çamaşır suyu klozetin her yerine gelecek şekilde dökülür. Fırça yardımı ile çamaşır suyunun her yere temas ettirilmesi sağlanmalıdır. Klozetin içini temizlemek için kullanılan fırça ile dışı temizlenmemelidir. Klozetin dış kısmı ve kapağı ya sert bir sünger ile ya da başka bir fırça ile temizlenmelidir. Klozetin kapağına da çamaşır suyu dökülmeli ve ovalanmalıdır. Fırçalama ve ovalama işi bittikten sonra su ile durulanmalıdır. Durulama işlemi birkaç kez tekrarlanmalıdır.

Klozet temizliğinde kullanılacak malzemelerin kaliteli olanlardan seçilmesine özen gösterilmelidir. Kalitesiz ürünler hem temizlik süresinin uzamasına hem de cilt üzerinde hasarlara neden olur. Temizlikte kullanılacak fırçanın da sağlam olmasına dikkat edilmelidir.

Klozetler temizlendikten sonra temizliklerinin uzun süre devam etmesi ve bakterilerin çoğalmasını engellemek için klozete uyumlu koku gidericiler kullanılmalıdır. Bu sayede klozetten çıkan su koku gidericinin içinde bulunan maddelerle birleşerek klozetin hijyen kalmasını sağlamaktadır. Koku gidericiler limon, çam, deniz, çiçek gibi farklı koku formlarında hazırlanmaktadır. Bu ürünler aynı zamanda klozette oluşan kötü kokuları yok eder.

Önemli Uyarı! Klozet temizliği yaparken beyaz temizlik sirkesi kullanmanız tavsiye edilmektedir. Salatalar için kullanılan sirkeyi temizlik için kullanmanız önerilmez. Zaten temizlik sirkesi de beyaz sirke olarak geçmektedir. Bir çok temizlik uzmanı da bu konuda hem fikir.

Kaynaklar: Hürriyet, Aydınlık, Ensonhaber