Kış Boyunca Asla Bozulmayan Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Püf Noktası

Kış Boyunca Asla Bozulmayan Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Püf Noktası

Jalapeno biberinden yapılan turşu gerçekten de klasik turşu tarifleri arasında yapılan en kolay turşudur. Şimdi sizlere Jalapeno biberinden yapılan turşu tarifini vereceğiz.

Acı olmasına karşın ağzı yakmayan bu turşuyu severek tüketeceksiniz...

Bugün sizler için oldukça lezzetli bir turşu tarifi hazırladım. Üstelik hazırlaması kolay yemesi bir o kadar zevkli...

Jalapeno yani Meksika biberi oldukça lezzetli bir biber türüdür. Küçük, yeşil ve acı.. Birçok pizza ve hamburgerinde olmazsa olmazıdır. Özellikle büyük pizza ve hamburger markaları Jalapeno adını taşıyan yiyecekler hazırlar. Kokusu ve tadı diğer hiçbir biber turşusuna benzemez.

Şimdi sizlere vereceğim bu tarifle sizlerde harika birer pizza, hamburger ve salata yapabilirsiniz. Ben daha çok salataları süslemek için kullanıyorum. Yerken ağzınızı yakmayan ama acılığını hissettiren harika bir turşu... Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kilo Jalapeno biberi
  • 8-10 diş sarımsak
  • 6 su bardağı içme suyu
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Yapılışı

İlk olarak biberleri güzelce yıkayın. Ardından biberlerin suyunu süzmesi için süzgece alın. Bu esnada su, sirke, kaya tuzu ve sarımsakları bir sos tenceresine alın. Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.

Turşu suyunuz soğurken, suyunu süzdüğünüz ve kuruladığınız biberlerin saplarını çıkartın ve ince ince dilimlere ayırın. Steril edilmiş kavanoza biberleri dizin. Soğuyan turşu suyunuzu biberlerin üzerine dökün. Ardından kaynattığınız kavanoz kapağını sıkıca kapatın. Yaklaşık 10-15 gün boyunca serin bir yerde muhafaza edin.

Kaynak: Hürriyet - Üsküp Haber