Hep faydalı dedik durduk! İçildiğinde 7 korkutan zararı varmış

Hep faydalı dedik durduk! İçildiğinde 7 korkutan zararı varmış

Limon suyunun sadece faydalarından söz edilmişti oysa 7 büyük zararı varmış

Limonlu su, sağlıklı bir içecek olarak bilinir ancak aşağıdaki durumlarda zararlı olabilir:

Diş minesine zarar verme: Limonlu su, asidik bir içecek olduğu için diş minesine zarar verebilir. Bu nedenle, dişlerinizi fırçalamadan önce veya sonra limonlu su içmek yerine, bir pipet kullanarak içebilirsiniz.

Reflü hastalığı: Reflü hastalığı olan kişilerde, limonlu su mide asidini artırarak reflü semptomlarını daha kötü hale getirebilir.

Mide rahatsızlıkları: Limonlu su, mide asidini artırabilir ve bu nedenle mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Cilt hassasiyeti: Limonlu suyun yüksek asit içeriği, cilt hassasiyeti olan kişilerde tahrişe neden olabilir.

Yüksek potasyum seviyeleri: Limonlu su, yüksek miktarda potasyum içerir. Bu nedenle, yüksek potasyum seviyeleri olan kişilerde, limonlu su tüketimi potasyum seviyelerinin daha da yükselmesine neden olabilir.

İlaç etkileşimleri: Bazı ilaçlarla etkileşime girebilir ve bu nedenle ilaçların etkinliğini azaltabilir veya artırabilir.

Bu nedenlerden dolayı, limonlu suyu tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir. Ayrıca, limonlu suyu fazla miktarda tüketmek de zararlı olabilir.

LİMONLU SUYUN BİLİNMEYEN ETKİSİ

CNN Türk'te yer alan bir içerikte ise; Limonlu suyun daha önce hiç duyulmamış bir yan etkisinden bahsedildi.

Narenciye genellikle migren ve baş ağrılarını tetikler. Bunun nedeni limonların genellikle baş ağrısına neden olan doğal bir monoamin olan tiramin üretmesi olabilir. Aşırı baş ağrısı yaşayan biriyseniz, limon suyu alımınızı azaltmanız önerilir. Kanıtlanmış bir bağlantı yoktur, ancak çalışmalar narenciye alımı ile migren arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.

Gastroözofageal reflü hastalığı olan kişiler aşırı limon suyu alımından kaçınmalıdır.

LİMON KABUĞU ZARARLI MİKROPLAR TAŞIYOR OLABİLİR

Limon suyu tüketirken kabuklarıyla birlikte kullandığınız limon kabuğu, zararlı mikroplar için bir konak görevi görür

Restoranlar genellikle limonlu içeceklere limon dilimleri koyar. Bununla birlikte, çeşitli araştırmalar limonların tehlikeli hastalıklara neden olabilecek mikroorganizmalar içerdiğini kanıtlamaktadır. Riskleri azaltmak için limon kabuğu eklemek yerine içeceğinize limon sıkmanız önerilir.

lemon-1716740-960-720.jpg

NADİR GÖRÜLEN YAN ETKİSİ

Milliyet'te yer alan bir içerikte ise; Limonlu suyun nadir görülen yan etkisinden bahsedildi.

Nadir görülse de çok fazla limonlu su içmenin zararlarından bir diğeri diüretik yani idrar söktürücü etkisidir. Limonların, C vitamini yani askorbik asit içeriği yüksektir. Bu besin maddesinin idrar söktürücü özelliği vardır, yani böbreklerde idrar üretimini artırır, bu da vücuttaki fazla sıvıların ve sodyumun daha hızlı atılması anlamına gelir.

Genellikle suya kattığınız limon suyu normal bir düzeydeyse bu şikayet görülmez ama eğer limonlu su içtikten sonra çok idrara çıkıyor ve bunun sonucunda vücudunuzun susuz kaldığını hissediyorsanız, karışımı daha az limonla yapmayı deneyebilirsiniz.

İlgili Haberler