Evinizin güzel bir otel odası gibi kokmasını sağlıyormuş.. Mutlaka bilmelisiniz

Evinizin güzel bir otel odası gibi kokmasını sağlıyormuş.. Mutlaka bilmelisiniz

Evinizin güzel bir otel odası gibi kokmasını sağlayacak tamamen 5 doğal karışım

Evinizin çok güzel kokmasını istiyorsanız şimdi sizlerle paylaşacağımız bilgileri deneyin. Evinizin güzel bir otel odası gibi kokmasını sağlayacak 5 karışım var. İşte evinizde mutlaka denemeniz ve bilmeniz gereken doğal karışımlar.

Evinizi güzel kokulu hale getirmek için doğal malzemeler kullanabilirsiniz. İşte evinizin güzel kokmasını sağlayacak karışımlar:

1. Limon ve Biberiye:

Birkaç dilim limon ve birkaç dal biberiye yaprağı kaynar suya ekleyin. Bu karışım evinizin hoş bir şekilde kokmasını sağlayacaktır.

background-906145-960-720.jpg

2. Tarçın ve Portakal:

Birkaç çubuk tarçın ve birkaç dilim portakalı kaynar suya ekleyin. Bu karışım evinizin tatlı ve baharatlı bir kokuya sahip olmasını sağlayacaktır.

3. Lavanta ve Nane:

Birkaç dal lavanta çiçeği ve birkaç dal nane yaprağı kaynar suya ekleyin. Bu karışım evinizin ferah ve huzurlu bir kokuya sahip olmasını sağlayacaktır.

window-3178666-960-720.jpg

4. Elma ve Tarçın:

Birkaç dilim elma ve birkaç çubuk tarçını kaynar suya ekleyin. Bu karışım evinizin tatlı ve meyvemsi bir kokuya sahip olmasını sağlayacaktır.

5. Kuru Çiçekler:

Kuru çiçeklerden oluşan bir buketi vazo içinde evinize yerleştirin. Bu, evinizin doğal bir koku ile dolmasını sağlayacaktır.

Bu doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz karışımlar, evinizin güzel kokmasını sağlayacak ve aynı zamanda kimyasal temizleyicilerden daha sağlıklı bir alternatif olacaktır.

EVİN GÜZEL KOKMASINI SAĞLAYAN ALTERNATİF YÖNTEMLER

Milliyet'te yer alan bir içerikte ise; Evin güzel kokmasını sağlayacak alternatif yöntemler paylaşıldı.

Uçucu yağlar

Kanıtlanmış bir diğer yöntem de esansiyel yağlar kullanmaktır. İstediğiniz koku da bir uçucu yağı bir suda kaynatabilir, doğrudan kumaşın üzerine damlatabilir, difüzörlere koyabilir veya nemlendiricilere ekleyebilirsiniz. Bunun için greyfurt, limon ve portakal gibi uçucu yağları kullanabilirsiniz. Dilerseniz nane veya okaliptüste tercih edebilirsiniz.

Vanilya özü

Vanilya özü sadece tatlılarda değil aynı zamanda evinizde de tatlı bir koku yaratmak için mükemmel bir koku yaratır. Vanilya özüne biraz sünger batırın ve ılık bir kaseye koyun. Böylece koku dağılacaktır.

Elma dilimleri ve tarçın çubukları

Esansiyel yağ kullanmak istemiyorsanız, mutfağınızın ya da salonunuzun güzel kokmasını sağlamanın bir başka yolu da elmayı ve tarçın kabuklarını su koyduğunuz tencerede kaynatın. Bu karışımın yanmadığından emin olmak için sürekli izlemek zorunda olduğunuzu unutmayın.

Koku giderici mum

Her zaman kullanabileceğiniz ve pratik seçeneklerden biri de kokulu mumdur. Hem sıcak bir ortam yaratacak hem de evinizin güzel kokmasını sağlayacak.

KENDİ MUMUNUZU YAPIN! EVİNİZ GÜZEL KOKSUN

Dilerseniz evinizin güzel kokmasını sağlayacak mum yapabilirsiniz. Mynet'te yer alan bir içerikte evinizin otel odası gibi misler kokmasını sağlayacak mum tarifi paylaşılmış. İşte mum tarifiyle ilgili bilmeniz gerekenler

Kullanılacak malzemeler:

4 su bardağı soya gevreği (eğer soya gevreği bulamazsanız o zaman balmumu da olabilir)

İki metal tabanlı fitil

Mum başına 20-30 damla: Lavanta esansiyel yağı veya

biberiye esansiyel yağı ayrıca favori yağlar ile kendi özel kokular oluşturabilirsiniz.

2 kavanoz (cam veya metal)

¼ - ½ çay kaşığı kurutulmuş biberiye, mum başına (isteğe bağlı)

¼ - ½ çay kaşığı kurutulmuş lavanta tomurcukları, mum

başına (isteğe bağlı)

1 çift broiler veya ısıya dayanıklı bir cam kase

Şiş ya da kavanozda mum karıştırma çubuğu

2 büyük mandal

2 küçük havlu (her kavanoza için bir tane). Bu zorunlu değildir, ancak büzülme ve çatlaklar olabilir. Hızlı soğutma
için yardımcı olur.

Mis Kokulu Mum Yapılışı:

Tencere içine bir bardak su koyun ve bu tencerenin ortasına ısıya dayanıklı cam bir kase yerleştirin. Su kaynamaya
başladığında cam kasenin içine soya gevreği veya balmumu koyun. Cam kase içinde soya gevreği veya balmumunun erimesini bekleyin. Erime tamamlandığında ocağın altını kapatın.

skin-care-1205766-960-720.jpg

Bu arada metal ayaklı fitilleri mumu yapacağınız kavanozun ortasına yerleştirin. Bu yerleştirme sırasında şiş kullanabilirsiniz. Ardından fitili yukarıda ve ortadan tutmak için mandal kullanın.

Yavaşça erimiş olan soya gevreği veya balmumu kavanozun içine dökün. üzerine kullanmak istediğiniz esansiyel yağları da ilave edin. Ayrıca istediğiniz kurumu otları da kavanozun içine koyun. Şiş ile bu karışımı kavanoz içinde karıştırın. Artık mum soğuyarak hazır hale gelecek. Mumum hızlı soğumasından dolayı çatlaklar olmasından endişe ediyorsanız, kavanozun etrafına havlu kağıtla sarın. Bu şekilde mumlarını en az 24 saat bekletin.