Elma kabuklarının kullanım alanları. Onları çöp diye atmayın. Hiç bilmiyorduk

Elma kabuklarının kullanım alanları. Onları çöp diye atmayın. Hiç bilmiyorduk

Genelde elma kabuklarını çöpe atarız. Oysa elma kabuklarının çok sayıda kullanım alanı varmış.

Elma kabuklarını çöpe atmayın. Öğreneceklerinizden sonra elma kabuklarını çöpe attığınız için çok pişman olacaksınız. Elma kabukları tam bir mucize çıktı.

Posta'da yer alan bir içerikte; Elma kabuklarının pek bilinmeyen kullanım alanları paylaşıldı.

ELMA KABUKLARININ KULLANIM ALANLARI:

BAHÇE GÜBRESİ

Eğer bahçeniz varsa ya da balkonda bitki yetiştiriyorsanız, elma kabuklarını toprağa karıştırarak doğal bir gübreye dönüştürebilirsiniz.

DOLAP İÇİ KOKU

Elma kabuklarını kurutarak, bez torbalara koyabilir ve dolapların içine koku vermesi için yerleştirebilirsiniz.

apple-7493245-960-720.jpg

BİTKİSEL ÇAY

Elma kabuklarını kurutarak çay yapabilirsiniz. Kurutulmuş elma kabuklarından sıcak suya ekleyin ve demlenmesi için bekleyin. İsterseniz tatlandırmak için bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

TENCERE PARLATMA

Çelik tencere ya da çaydanlığın içini parlatmak için, içlerine elma kabukları ve su koyun ve 5-10 dakika kaynatın. Sonra ılık su ile çelik tencere ya da çaydanlığı yıkayın.

ATIŞTIRMALIK YAPIN

Elma kabuklarını lezzetli bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz. Elma kabuklarını eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve fırın tepsisine dizin, üzerine biraz tuz serpiştirin. 250 derece fırına koyun ve elma kabuklarının kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hala sıcakken üzerine tarçın ve toz şeker karışımı serpin.

ELMA KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI

Elma çayı ile ilgili olarak en sık karşılaşılan sorulardan biri de “evde elma çayı nasıl yapılır” sorusudur. Taze elma çayı demlemek için elmalar bol su ile yıkanır. Yıkanan elmaların kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartılarak ince ince dilimlenir. Dilimlenen elmalar kabukları ile birlikte demliğe 2 su bardağı su eklenerek atılır. Orta ateşte kaynatılan demliğin altı kaynadıktan sonra kapatılır ve 10 dakika demlemeye bırakılır.

Sade tüketilmek istenmediğinde elma ile birlikte zencefil, zerdeçal, limon, yeşil çay, tarçın, nane, adaçayı, ıhlamur, ayva gibi farklı bitki ve meyveler kullanılabilir. Kurutulmuş elma kabukları ya da elma çayı tozu da aynı şekilde demlenir; ancak daha yoğun bir aromaya sahip olduğu için damak tadına göre miktar belirlenmelidir. - Nefisyemektarifleri.com-

İlgili Haberler