Domates salçasının bozulmasını ve küflenmesini önleyen çok basit aşçılık taktiği

Domates salçasının bozulmasını ve küflenmesini önleyen çok basit aşçılık taktiği

Domates salçası yaptığınız zaman eğer bozuluyorsa bu sırrı deneyin! Asla salçanız bozulmayacak

Domates salçası en çok kullandığımız salça türlerinden biridir. Biber salçasından çok daha fazla domates salçası tüketiriz.

Salçayı sulu yemeklerimize, et yemeklerimize, sebze yemeklerimize ve makarnaya ekleriz. Salça Türk mutfağında çokça tüketilen bir besindir.

Yazdan alınan domateslerle hazırlanan ev salçaları gerçekten de çok lezzetli olurlar. Marketlerden alınanlardan üstelik daha sağlıklı olduklarını da bilmeyen yok.

Salça yaparken mutlaka cam kavanoz kullanın. Kesinlikle plastik kaplara salçalarınızı eklemeyin. Ayrıca salçanızı serin yerlerde muhafaza edin.

Kapağını açtıktan sonra ise mutlaka buzdolabına kaldırın.

Ayrıca kapağını açtığınız salçaya mutlaka 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Bu yöntem sayesinde salçanız ne küflenir ne de bozulur.

Peki evde sağlıklı domates salçası nasıl yapılır?

Hürriyet'te yayınlanan bir içerikte sağlıklı domates salçasının tarifi paylaşıldı! İşte salça yaparken bilmeniz gereken o tarif

Yapımı için malzemeler
10 kilogram domates
100 gram kaya tuzu
6 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates salçası tarifi Nasıl yapılır?


Domateslerin yeşil kısımlarını koparın ve dörde bölüp derin bir kaba koyun. İçine tuzun yarısını ekleyin ve 3-4 gün bekleyin.

Daha sonra iyice ezilen domatesleri kabuklarından ayırın. Çekirdekleri ve sulu domatesleri bir tülbentle sularından arındırın. Çekirdeklerinden, sularından ve kabuklarından arındırdığınız domatesleri geniş bir tepsiye alın. Kalan tuzu ve zeytinyağını içine ekleyin ve karıştırın. Tepsinin üstünü bir tülbentle iyice kapatın ve günde 2-3 defa karıştırın.

3-4 gün içinde salçanız hazır olacaktır. Daha sonra kavanozlara doldurun. Karanlık bir yerde veya dolapta saklayabilirsiniz.

Genel olarak salça tarifi işte bu kadar kolaydır! Sizlerde arkadaşlarınız için sağlıklı domates salçasının tarifini mutlaka onlarla paylaşın! Kış boyunca tüketebileceğiniz salçaları yazdan bu tarif sırlarıyla hazırlayabilirsiniz.

Evde yapacağınız salçalar hem daha ucuz hem de daha sağlıklı olacağından büyük bir tasarruf sağlamış olacaksınız.

Bu salça tarifini deneyecek herkese şimdiden kolaylıklar dileriz.