Devlet emekliyi sahipsiz bırakmıyor! En düşük emekli maaşına bir zam daha

Devlet emekliyi sahipsiz bırakmıyor! En düşük emekli maaşına bir zam daha

Emekliler gözlerini yeni bir zam müjdesiyle açtılar. En düşük emekli maaşlarına yeni bir zam müjdesi geldi!

Devlet emeklileri sahipsiz bırakmıyor! En düşük emekli maaşına devlet yeni bir zam daha yaptı. NTV.com.tr'de yer alan habere göre; En düşük emekli maaşı, 1500 liradan 2500 liraya, sonra 3500 liraya yılbaşında da 5500 liraya çıkarılmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, kanun gereği temmuz ve ocak aylarında enflasyon farkı kadar zam alıyorlar.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA YENİ ZAM

Devlet en düşük emekli maaşını 7500 TL yaptı. Bu zam müjdesinin ardından bazı vatandaşlar 7500 TL maaş alamadıklarını belirttiler.

Dul ve yetim aylığı alanlar neden maaşlarının 7500 TL olmadığını merak ediyorlardı.

YENİ ZAM MÜJDESİ

Devlet emeklileri sahipsiz bırakmıyor. Emekli maaşlarına yeni bir zam daha gelecek. Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte emekli maaşlarında artış yaşanacak. Dul ve yetim aylığı alanlar, asgari ücretliler, memurlar ve emekliler yeni bir zam daha alacaklar. Yapılacak zamla en düşük emekli maaşının 9000 TL ile 10 bin TL arasında olabileceği konuşulmakta.

MÜJDELER PEŞ PEŞE GELECEK

Emeklilere Temmuz ayında yeni zam yapılacak ve bu zamla birlikte emekli maaşları artacak.

İKRAMİYELERE ZAM GELDİ

Emekli maaşlarına gelen zammın ardından ikramiyelere de zam geldi. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında yapılan ikramiye ödemeleri 1100 lira olarak yapılıyordu. 2023 yılında geçerli olan emekli bayram ikramiye tutarı ise açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.