Lezzetli çıtır çıtır olma garantili hazır yuflayla Su Soslu Çıtır Börek Tarifi

Lezzetli çıtır çıtır olma garantili hazır yuflayla Su Soslu Çıtır Börek Tarifi

Çıtırdama garantisiyle lezzetli mi lezzetli özel su sosuyla çıtır börek yapmaya ne dersiniz.. Vereceğimiz bu tarifle çıtır börek yapmak çok daha kolay oluyor. Işte Türk mutfağının en lezzetli böreği

Bugün sizler için hem kolay hem de lezzetli bir tarifi hazırladım. Daha önce hiç börek yapmamış olanların bile rahatlıkla hazırlayacağı enfes bir çıtır börek tarifi..

Bazen üşendiğimde ama canımda börek gibi şeyler çektiğinde bu tarifi yaparım. Çünkü hem az malzeme hem de yapımı basit. Çok kısa sürede bir tepsiden fazla börek yapmış oluyorum.

Özellikle kahvaltıda çay demlenip yumurta haşlanana kadar pişmiş oluyor. Umarım bu kolay ama lezzetli tarifi deneyince sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka
  • 300 gram beyaz peynir
  • Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su

Yapılışı

İlk olarak iç harcı için olan maydanozu ve ufaladığınız beyaz peyniri karıştırın. Ardından sosu için su ve zeytinyağını karıştırın.

Yufkalardan ilkini tezgaha serin. Ardından sosunuzla her yerini eşit miktarda ıslatın. Kenarlardan ortaya doğru katlayarak kare şeklini verin. Daha sonra tekrardan soslayın. Yufkanızı dört eşit parçaya böldükten sonra her parçanın ortasına iç harcınızdan koyun ve sarın.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize dizin.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..

Böreğinizin Kurumadan çıtır çıtır olması için bilmeniz gereken bazı küçük sırlar:

Evet böreğimizin tarifini verdik şimdi de sizlere böreğin çıtır olması için bilmeniz gereken bir kaç küçük sırrı vereceğiz. Hürriyet'te yer alan habere göre: Yufka tercihiniz baklavalık yufkadan yana ise iç sostaki yağın bir kısmını mutlaka erimiş tereyağı şeklinde kullanın. Böreklik yufka kullanacaksanız sıvı yağ olması yeterlidir.

-- Sosta süt kullanmak böreğin kurumadan çıtırlaşmasını sağlayacaktır. Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz.

-- Böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ, süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün. Hatta bu şekilde üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirmek yufkaların sosu iyice çekmesini sağlayacaktır. Bu şekilde yumuşayan yufkalar kurumadan pişecektir.

-- Börek pişirmenin bir püf noktası da böreği pişirdiğiniz sıcaklık derecesidir. Çok yüksek sıcaklıkta pişirirseniz böreğin üzeri önce pişer. İçinin pişmesini beklediğinizde de üzeri kuruma aşamasına geçecektir. Her yerinin aynı hızda pişmesi için tarifinizdeki sıcaklığa uyun.

-- Börek piştikten sonra dinlenmesi için fırında bekletmeyin. Ayarını kapatmış olsanız bile içi sıcak olacağından böreği kurutacaktır.

-- Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin. Nemlenen börek daha yumuşak olacaktır.

Evet görüldüğü gibi çıtır börek yapmak hiçte zor değil :) Sadece püf noktalarını bilmek gerekiyor. Bilgilerimiz hoşunuza gittiyse arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın

Yanına en iyi ne gider ?

Ayran veya yoğurtla bu harika böreği servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler