Cilt Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Cilt Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Yaz aylarını geride bıraktık ve havalar giderek soğumaya başladı. Ancak yaz aylarının tenimiz üzerinde ki etkisini atlattık mı bilmiyoruz.

Çok yoğun kaldığımız güneş ışınları cildimizde çok fazla leke bırakmış olabilir. Özellikle hassas ciltlere sahip kimseler için bu durum kâbus gibidir. Çünkü ten renkleri çok fazla bronzlaşmıştır. Bundan kurtulmak için de bu kişiler arayış içine girmektedirler. Cilt beyazlatmak ve lekelerden kurtulmanın çok fazla yöntemi vardır.

Pirinç Unu ve Süt

Çok fazla kullanılan bu yöntemi evde yapıp uygulamak oldukça basittir. 2 yemek kaşığı pirinç ununu macun kıvamına getirecek kadar süt ilave edip karıştırın. Uygulanmak istenen yerlere mesaj yapın ve kurumasını bekleyin. Bunu sürekli yapmanız durumunda zamanla cildinizin daha parlak ve açık renkli olmaya başladığını göreceksiniz.

Yoğurt

Ev yapımı yoğurt cilt beyazlatmak isteyenler için oldukça uygun ve kolay bir yöntemdir. Her gün yoğurdu güneş ışınlarına maruz kalan bölgeye uygulayın. Kurumasını bekleyin ve daha sonra ılık suyla yıkayın. 1 ay boyunca bu yöntemin uygulanması durumunda ciltte ki lekelerden kurtulacak ve parlak bir cilde kavuşacaksınız.

Limon

Cilt bakımı konusunda birazcık bilgi sahibi olan biriyseniz limonun koltuk altı bölgesinde ki kararmalar için kullanıldığını bilirsiniz. Limon başlı başına iyi bir bakım ürünüdür ve iyi bir temizleyicidir. Tek yapmanız gereken evin buzdolabından taze bir limonu alıp ikiye bölmek ve suyunu sıkmaktır. Uygulamak istediğiniz bölgeye masaj yaparak sürün ve kurumasını bekleyin. Daha sonra ılık suyla güzelce durulayın.

Patates

Patates cilt beyazlatmak için kullanılan doğal bir yöntemdir. Patates dilimlerini büyük parçalar halinde yüzünüze veya uygulamak istediğiniz bölgeye koyun. Bu uygulamayı gece veya günün ilk saatlerinde yapın. Bu işlemi gün içinde birkaç kez uygulayın. Düzenli bir şekilde yapılması durumunda ciltte ki koyuluklar zamanla kaybolacaktır.

Bal

Birer tatlı kaşığı balı, sütü ve limon suyunu iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı koyu bölgeye uygulayın ve yarım saat bekleyin. Kuruduktan sonra güzelce durulayın. Bu kolay ve doğal yöntemi düzenli bir şekilde devam ettirmeniz durumunda istediğiniz sonuçlara kısa sürede ulaşacaksınız.