Çiçeklerin solmasına yol açan hata! Emeğiniz ziyan olmasın asla çiçeklerine bu zararı vermeyin

Çiçeklerin solmasına yol açan hata! Emeğiniz ziyan olmasın asla çiçeklerine bu zararı vermeyin

Çiçekleriniz soluyor ve açmıyorsa meğer nedeni bu hatalarmış

Çiçek bakımı zahmet ister. Çiçekler, evlerimizdeki dekorasyonun kuşkusuz en önemli parçalarından biridir. Ancak, emekle beslediğimiz evimizin süsleri olan çiçekleri solduran birçok hata yapabiliriz. Örneğin, suyunu düzenli olarak değiştirmemek, çiçeklerin ölmesine neden olmaktadır.

ÇİÇEKLERİNİZİ SULARKEN İÇME SUYU KULLANIN

Ayrıca çiçekleri çeşme suyuyla değil içme suyuyla sulamak gerekmektedir. Çiçekçilere göre çiçekleri çok fazla sulamak veya az sulamak da sağlıksız bir büyümeye neden olabilir.

Çiçeklerin ışık ihtiyacını göz ardı etmek de büyük bir hatadır. Bazı bitkiler, doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmazlar ve gölge alanlarda çok daha iyi büyürler. Ayrıca, bitkileri yanlış saksılara koymak veya toprağı yanlış seçmek de çiçeklerin sağlığını olumsuz anlamda etkileyebilmektedir. Bu nedenle, çiçekleri solduran hatalardan kaçınmak için bitkilerin ihtiyaçlarını öğrenmek ve doğru bakımı sağlamak çok önemlidir.

SAKIN YAPMAYIN! ÇİÇEKLERİN SOLMASINA YOL AÇIYOR

Mynet.com sitesinde saksı çiçeklerinin solmasına yol açan hatalar sıralandı;

Salon çiçeklerinin çiçek açan ya da sadece yapraklardan oluşan formları vardır. Bu açıdan saksı çiçeklerinin solması iki şekilde tanımlanabilir. Bazılarının sadece çiçeklerinde solma meydana gelir. Bu durum genellikle çiçeğin bakımının yetersizliğinden kaynaklanır.

Bazı saksı çiçeklerinin solması ise çiçeğin yetişmeye uygun olduğu dönemin geçmiş olmasından dolayı olur.

Aslında saksı çiçeklerinin solması ile yapraklarının sararması hemen hemen aynı nedenlere dayanır. Çiçeğin yerini sevmemesi, sulama aşamasında yapılan yanlışlar, toprağın çiçeğe uygun olmaması, yetersiz ya da fazla aydınlanma gibi nedenler bunların arasında sayılabilir.

ÇİÇEKLERİN SOLMASINI ÖNLEYEN YÖNTEM

Sabah.com.tr sitesinde ise çiçeklerin solmasını önleyen yöntem paylaşıldı;

Çiçeklerin güneşe ihtiyaç duyduğu düşüncesi ne kadar doğru olsa da, vazodaki çiçeğinizi uzun saatler boyunca doğrudan güneş ışığına bırakmak kısa sürede solmalarına neden olabilir. Vazoyu direkt güneş almayan bir yere koymak büyük fark yaratacaktır.

Güneş ve ısı, çiçeklerin çok daha çabuk solmalarına neden olacağı için uzun süre canlı kalmalarını istiyorsanız gölge bir alan tercih edin. Aynı yöntemi saksı çiçekleri için de uygulayabilirsiniz.

Kaynak: mynet.com - Sabah.com.tr - Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme: Uskuphaber.com