Cep Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Derhal Kaldırın! Tehlikeli çıktılar

Cep Telefonunuzda Bu Uygulamalar Varsa Derhal Kaldırın! Tehlikeli çıktılar

Google tüm akıllı telefon kullanıcılarını uyardı. Bu uygulamaların foyası meydana çıktı, sakın kullanmayın! Kredi kartı bilgilerini bile çalıyorlar. Dolandırılmak istemiyorsanız bu uygulamalardan uzak durun!

Google tüm kullanıcıları uyardı. Bu uygulamalar eğer telefonunuzda yüklüyse derhal kaldırın çünkü hiç okunmadan onay verilen bu uygulamalar bilgilerinizin üçüncü şahıslarla paylaşıyor olabilir. Kredi kartınızın bilgilerini bile paylaşan uygulamalara karşı dikkatli olun. İşte o uygulamalar...

Telefon görüşmelerini kaydetmek isterken bakın neler oluyormuş

Call recorder uygulaması telefon görüşmelerini kaydeden bir uygulama. Ancak başkaları ile olan görüşmelerinizi kaydetmek isterken kendi sesinizi başka parti uygulamalarla paylaşılmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle tehlikeli olan bu uygulamayı derhal telefonunuzdan kaldırın.

Hızlandırma uygulaması gibi görünüyor
Realtime Booster uygulaması ise telefonu temizleyerek hızlandırdığını öne sürüyor. Fakat bu uygulama bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir.

Online alışverişi kolaylaştırıyor sanıyoruz ancak...

SmartSwipe uygulaması ise telefonunuzda ise derhal kaldırın. Çünkü cep telefonundan kredi kartını okutarak online ödemelerde kolaylık sağladığını iddia eden bu uygulama ile kredi kartı bilgileriniz çalınabilir.

Google yakın zamanda pek çok uygulamayı store uygulamasından kaldırdı. Sebebi ise bu uygulamaların aslında kötü amaçlı yazılımlar olmalarıydı. Aralarından oldukça başarılı olanları ise şaşkınlık yarattı. Çünkü genellikle fotoğraf düzenlemeye ve fotoğrafı bir sanat eserine dönüştürmeye yarayan pek çok uygulama aslında bir tuzak çıktı.

Bu uygulamaların yanında pek çok antivirüs yazılımı, hızlandırıcı ve farklı uygulama da Play Store uygulamasından kaldırıldı.

Instagram benzeri uygulamalara giriş yapılan uygulamalar...

Özellikle instagram gibi uygulamaların hesapları üzerinden yapılan işlemler için kullanılan uygulamalara karşın dikkatli olmak gerekiyor. Bu uygulamaların içerisinden şifre tuşlanarak hesaba giriş yapılıyor. Bu ise karşı tarafla aslında hesap paylaşılması anlamına geliyor. Hesabın ele geçirilmesinin yanında daha pek çok soruna neden olabilecek bu uygulamalardan uzak durmakta yarar var.

Bazı uygulamalar ise Soraka isimli bir virüsü telefona yayarak korsan yazılımcılara izlenen alakasız reklamlarla para kazandırıyor. Bu duruma karşın da dikkatli olmakta yarar var.

Kaynak: Haber.com, Sabah, Hürriyet