Canan Karatay önermişti! Her gün 1 kase içen yaşlanmıyor! Doğal gençlik takviyesi

Canan Karatay önermişti! Her gün 1 kase içen yaşlanmıyor! Doğal gençlik takviyesi

Her yaşta genç görünen bir cilt her kadının hayâlidir kuşkusuz. Cildinizin erken yaşlanmasını önlemek için pek çok bakım yöntemi bulunmaktadır. Birçok pahalı krem elbette var. Bu kremlere paranız yetiyor olsa bile dikkatli kullanmalısınız.

Unutmayın bu kremler hücrelerinizi yenilemek ve cildinizin genç görünmesini sağlamak için yeterli değildir. Genç bir cildin altın anahtarı doğru besinleri yemekte gizlidir. Cildi gençleştiren en etkili besinlerden biri unutmayın süt. Her gün 1 bardak süt içmenin cilde inanılmaz faydaları bulunmaktadır. Birçok uzman ise günde kemik suyunu öneriyor.

CANAN KARATAY'A GÖRE KEMİK SUYU ÇOK FAYDALI

Mynet.com sitesinde yer alan habere göre; Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ve verdiği tariflerle sık sık gündeme geliyor. Kendi Youtube kanalında sağlıklı yaşam üzerine içerikler paylaşan Karatay, yaz-kış her sabah tükettiği karışımı açıkladı. Bu karışımın vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruduğu biliniyor.

Kolajenin sağlığımız için çok önemli olduğunu belirten Karatay, yapay olanlar yerine doğal kolajenleri tercih etmemiz gerektiğini söyleyerek evde yaptığı kolajen deposu karışımı paylaştı. "Kelle paça en doğal kolajendir, mineral doludur, kemiğin tüm mineralleri ona geçer. Ben ‘kelle paça’ dediğim zaman insanlar benimle alay ediyor. Etsinler ne yapalım... Kelle paça içemeyenler kemik suyuyla da doğal yoldan kolajen alabilir. Kasaptan kemik alıp onu 3-6 saat arası kaynatıp suyu içilebilir.

maxresdefault-002.jpg

UZMANLAR CANAN KARATAY'I DOĞRULADI

Üstelik birçok uzman Canan Karatay'ı doğruladı. Cnnturk.com sitesinde yer alan bilgiye göre; Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, kırışıklık ve selülit için haftada iki kez kemik suyu içilmesini tavsiye etti. Dr. Kıdır, kemik suyu içerek yaşlanmanın etkilerinin azaltılabileceğini de sözlerine ekledi.

KEMİK SUYU NASIL YAPILACAK?

Peki faydaları saymakla bitmeyen kemik suyu nasıl hazırlanır?

Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Kemik suyu tarifinin detaylarına yer verildi. İşte pratik bir şekilde hazırlayacağınız kemik suyu tarifi:

Özellikle bağdokuları ile birlikte ilikli kuzu veya dana kemiklerinin ortadan kırılmış halde olması ve ortalama 1- 1,5 kg kadar gelmesi yeterli olacaktır. İçine bir miktar da dana veya kuzu inciği eklenebilir.

Hazırlanışı:

-İlikli kemik suyu tarifi için ilk olarak kemiklerinizi büyükçe bir tencerede 1 saat bekletip sonrasında oluşan kanlı suyu dökün. Sonrasında temiz suyu kemiklerin üzerini örtecek kadar doldurun.

-Tencereyi ocağa alın, suyunuz kaynadığı zaman ocağın altını kısın. Kaynadıkça suyun yüzeyinde beliren kahverengi köpükler yani ‘kef’ adı verdiğimiz tabakayı kaşık yardımıyla üzerinden toplayın.

-Hiç köpük kalmayıncaya dek kaynatma işlemine devam edin. Ortalama 3 saat kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğutmaya bırakın.

-Kemiklerin iliklerini ve etli kısımlarını ayıklayın, bunları kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

-İlikleri ve etleri alınmış kemiklerin olduğu tencereyi temiz su ile doldurarak içine tuz, tane karabiber, defne yaprağı ve sirke ekleyip tekrar altını açıp kaynamaya bırakın.

-Bu aşamada içine isteğe bağlı olarak farklı baharatlar ve sarımsak, soğan ekleyebilirsiniz.

-Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kısık ateşte ortalama 12 saate kadar kaynatmaya devam edin.

-Pişme süresi dolduktan sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin, ılıklaştıktan sonra kemik suyunu bir kepçe yardımıyla cam kavanozlara süzerek doldurun, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Bu tariften elde ettiğimiz ilikli kemik suyunu yapacağınız çorbalarda ve birçok tarifinizde kullanarak vitamin ve mineralden zengin besinler elde edebilir, özellikle saç, cilt sağlığı ve bütün bağ dokulara destek bir tedavi sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler