Bu yiyecek türlerini mikrodalgaya sakın koymayın çünkü ısıtılınca zehirliyor

Bu yiyecek türlerini mikrodalgaya sakın koymayın çünkü ısıtılınca zehirliyor

Bazı yiyeceklerin mikrodalga fırında yeniden ısıtılması tehlikeli olabilir. Şimdi o yiyeceklerden bahsedeceğiz.

Mikrodalga fırınlar mutfakta bazen en büyük kurtarıcımız oluyor. Onun sayesinde bir çok yemeği ısıtıyor ve yeni yapılmış gibi servis ediyoruz.

Oysa bazı durumlarda mikrodalga fırın kullanmak tehlikeli olabilir. Yapılan araştırmalarda uzmanlar bazı besinlerin yeniden ısıtılması durumunda zehir riski yarattığını ortaya çıkardılar.

Bu içeriğimizde yeniden ısıtılmaması gereken yiyecekler konusunda sizlere bilgi vereceğiz. Siz siz olun bu yiyecekleri mikrodalga fırında yeniden ısıtmayın.

Sağlığınıza vereceği zararları tahmin bile edemezsiniz. Üşengeçlik yapmak yerine yeniden yemek pişirmeniz sizin için en doğru seçenek olacaktır.

Fazla yemek yapıp ertesi gün ısıtma alışkanlığı yerine daima taze yiyecekleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Beslenme düzeninizi bu şekilde ayarlarsanız hem gereksiz kilo almamış olacaksınız hem de sağlığınızı korumuş olacaksınız.

İşte Yeniden Isıtılmaması Gereken O Yiyecekler

Bütün yumurta

Elbette mikrodalgada yumurta pişirebilirsiniz hatta bardakta içerisine isteğinize göre atacağınız malzemelerde adeta tavada kırılmış yumurta tadına erişebilirsiniz. Ancak kabuklu yumurtayı mikrodalgaya koyduğunuz takdirde yumurtanız patlayacaktır. Çünkü yumurta hızlı ısınacak ve içindeki buhar dışarı çıkamayacağı için patlama meydana gelecektir.

Üzüm

Bir adet üzümü bile mikrodalgaya koyarsanız o küçücük mini mi mini üzüm patlayacaktır. Çünkü aşırı enerji ve elektrik miktarına dayanamayacaktır. Hatta öyle bir patlama meydana gelecektir ki mikrodalganız zarar görebilir. 

Bütün Patates

Eğer patatesi kabuğunu soymadan mikrodalgaya koyarsanız sonuç kaçınılmaz bir patlama. Aynı şekilde yumurtada da olduğu gibi buharın dışarı çıkması güç olacağı için patates patlayacaktır. Bu yüzdendir ki siz siz olun patatesi soymadan mikrodalgaya atmayın. Patates soymakla uğraşmak istemezseniz üstüne bıçakla çizikler atmayı unutmayın.

Uygun Olamayan Plastik Kaplar

Bazı saklama kapları mikrodalganız için uygun olamayabilir. Mikrodalgaya plastik bir cisim koymadan önce üzerinde yer alan işaretlere dikkat edin. Aksi takdirde plastik kabın içerisindeki kimyasal maddelere yiyeceğine sızabilir.

Kese Kağıdı

Araştırmalara göre, fırında ya da mikrodalgada kese kağıdı içerisinde yiyecek ısıtmak, kağıdın içerisinde bulunan mürekkebin veya geri dönüştürülmüş atıkların ortaya çıkaracağı toksinleri yemeğinize bulaştıracaktır. Öte yandan yangın çıkabilir. Yangın tüpünüz yanınızda olsun.

Metal Süslemeli Tabak veya Bardaklar

Herkes mikrodalgaya metal ürünlerin girmeyeceğini bilir. Eğer böyle bir hataya düşerseniz oradan hemen uzaklaşmanız gerektiğinin bilincinde olun. Çünkü sonuç her zaman büyük bir patlama veya yangın olur. Küçükte olsa üzerinde metal olan ürünleri mikrodalgaya koymayın.

İlgili Haberler