Bir türlü çaresini bulamayanlar için koltuk altı kararması ve ter kokusuna kesin çözüm

Bir türlü çaresini bulamayanlar için koltuk altı kararması ve ter kokusuna kesin çözüm

Koltuk altı kararması ve ter kokusu rahatsız edici olabilir. Çözüm bulamayanlar için bitkisel bir güzellik sırrı var. İşte bilmeniz gereken her şey, ter kokusu artık dert değil.

Koltuk altı kararmasını önleyen yöntem. Bir türlü çözüm bulamıyorsanız işte koltuk altı kararmasından ve ter kokusundan sizi kurtaracak yöntem.

Mynet'te yer alan bir içerikte; Ter kokusundan kurtaran etkili yöntem paylaşıldı.

Ter kokusunu önlemek için kullandığınız deodorantlar çözüm olmuyorsa bir de bizim tarifimizi deneyin. Üstelik kimyasal içermeyen ev yapımı ter önleyici cildi tahriş etmez, organik bir bileşendir. Haydi mutfağa giriyoruz! Kolları sıvayın bakalım :)

Malzemeler:

8 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1/4 bardak mısır nişastası
1/4 bardak karbonat
Bir miktar lavanta yağı
Küçük cam kavanoz

coconut-oil-on-wooden-spoon-2090575-960-720.jpg

Nasıl hazırlanır?

Karbonat ve mısır nişastasını karıştırın. Üstüne hindistan cevizi yağını ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Hindistan cevizinin oda sıcaklığında olmasına, katı kalmamasına dikkat edin.

İstediğiniz homojen karışımı elde ettikten sonra yağınızı da ekleyebilirsiniz.

Hazırlanan karışımı küçük bir cam kavonoza aktarın. Oda sıcaklığında saklayın.

Duştan sonra bir miktar alıp koltukaltına sürebilirsiniz.

KOLTUK ALTI KARARMASINA ÇÖZÜM

Habertürk'teki bir içerikte ise; Koltuk altı kararmasını önleyen doğal yöntem paylaşıldı.

Koltuk altı kararmasına ne iyi gelir? sorusunun farklı cevapları vardır. İşte evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri:

Patates: Koltuk altı kararmasına evde doğal yöntemlerle tedavi uygulamak isteyen kişiler için patates uygulaması en kolay yöntemlerde biridir. Bunun için çiğ patatesi ince bir şekilde dilimledikten sonra bu ince dilimlerden birini koltuk altına koyabilirsiniz. 10 dakika kadar beklettikten sonra koltuk altınızı durulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada 3 ya da 4 kez uygulamanızda sakınca yoktur.

Limon: Koltuk altı kararmasına iyi gelecek doğal yöntemlerden biri de limondur. İnce dilimlenmiş limonu koltuk altı bölgenizde bekleterek kararmaların önüne geçebilirsiniz. Ancak burada hassas bir cilde sahipseniz limon kullanımından uzak durmalısınız. Aksi halde asidik yapısı ile ciltte tahrişe yol açabilir.

cucumber-2424558-960-720.jpg

Salatalık: Doğal beyazlatıcılar arasında limon ve patatesle birlikte salatalık da yer alır. Salatalık maskesi uygulaması da diğerleri gibi yapılmalıdır. İnce dilimlerin koltuk altında bekletilmesi düzenli yapıldığı takdirde olumlu sonuç verir. Salatalık herhangi bir tahrişe neden olmayacağı için her gün uygulanmasında bir sakınca yoktur.