Bilim İnsanları Araştırdı Aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmanın şaşırtan etkisi

Bilim İnsanları Araştırdı Aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmanın şaşırtan etkisi

Uyku üzerine bilim insanları şaşırtan bir araştırma yayınladı. Yayınlanan raporda uykunun etkisi üzerine şaşırtıcı sonuçlar var. Aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanırsanız bakın ne oluyor

Uyku, yaşam standardımızı etkileyen en önemli faktörlerin başında gelir. İyi bir yaşam için uyku süresi olduğu kadar kaliteli ve düzenli uyku da çok önemlidir. Araştırmalar düzenli uykunun hayat standardına olumlu etkisini de gösteriyor. Yani her gece aynı saatte uyumak ve uyanmanın vücuda ve zinhe faydası çok fazla. İşte o faydalardan bazıları;

1- Ertelemeyi unutun
Ertelemek bir çok insanın muzdarip olduğu kötü alışkanlıklardan biri. Bunun en büyük nedenlerinden biri de düzensiz uyku. Eğer erken yatıp erken kalkmayı alışkanlık haline getirirseniz bu kötü alışkanlıktan da kurtulabilirsiniz. Tabi aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak şartıyla.

2- Daha pozitif düşünürsünüz
İnsan zihninden gün içinde bir çok olumsuz düşünce geçebiliyor. Bunu önlemek için önce fiziksel olarak iyi hissetmemiz gerekli. İşte uyku da burada devreye giriyor. Düzenli uyku sayesinde beden iyi hissediyor ve bu zihne de yansıyor. Uyku ve uyanma saatlerinin standarta bağlanması da bu açıdan oldukça fayda sağlıyor.

3- Yaşamdan memnuniyetiniz artar
Yaşadığınız hayattan tatmin olmak için düzenli uyku şarttır. Yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor. Yaklaşık 1000 kişi üzerinde yapılan araştırmada uyuma rutini düzenli olanların yaşamlarından haz alma oranının yüzde 13 daha fazla olduğu tespit edildi.

4- Enerjiniz artar
Düzenli uyku sayesinde zihinsel enerjinin yanında fiziken de iyi hissedersiniz. Spor yaparken bu daha çok hissedilir. Düzenli uyuyan kişilerin alarm çalmadan uyanabildiği de tespit edilmiştir. Ayrıca düzenli uyku beslenmeyi de düzene sokmaya yardımcı olur.

5- Sindirime yardımcı olur
Yapılan araştırmalar düzenli uykuyla sindirim arasındaki bağlantıyı da ortaya koydu. İnsanın bağırsak sisteminin düzgün çalışmasının ilk şartlarından biri düzenli uykudur.
 
6- Vücud direnciniz artar
Uykunun bağışıklık sistemine olumlu katkıları da biliniyor. Düzenli uyku uyuyan kişilerin grip gibi hastalıklara yakalanma oranı düşüyor. Ayrıca düzenli uyku, kanser, kalp krizi gibi kronik rahatsızlık riskini de en aza indiriyor.