Beyni 10 yıl gençleştiren 3 yiyecek

Beyni 10 yıl gençleştiren 3 yiyecek

Alzaheimer ve bunama gibi rahatsızlıklar ilerleyen yaşlarda büyük tehlikeye yol açabiliyor. Beyni koruyan 3 yiyecek bulunuyor.

İlerleyen yaşlarda unutkanlık büyük sorunlara yol açabiliyor. Unutkanlıkla mücadele eden bazı yiyecekler bulunuyor.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde unutkanlıkla mücadele eden üç yiyecekten bahsedildi.

O yiyecekler arasında Yağlı Balıklar, Yeşil Çay ve Yumurta gösteriliyor. Özellikle bir yiyecek olmayan Yeşilçayın bu listede olması dikkat çekti. Gazetenin yeşilçayla ilgili değerlendirmesine bakıldığında şu detaylara yer veriliyor.. Kahvede olduğu gibi yeşil çaydaki kafein de beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Aslında uyanıklığı, performansı, hafızayı ve odaklanmayı iyileştirdiği bulunmuştur.

BEYNİ KORUYAN YİYECEKLER

Her ne kadar Akşam gazetesi beyni koruyan yiyeceklerden bahsederken sadece 3 yiyecek hakkında bilgi vermiş olsa da beyni koruyan başka yiyecekler de var. Yapılan araştırmalra göre o yiyecekler arasında Ceviz, Yoğurt ve Yer Fıstığı gibi yiyecekler de yer alıyor.

Özellikle cevizin içine bakıldığı zaman beyne benzediği görülüyor. Ceviz sadece unutkanlıkla mücadele etmiyor içerisindeki zengin mineraller ve vitaminler sayesinde bir çok hastalıkla da mücadele ediyor.

Gün boyu tok tutma özelliği bulunan ceviz ekmek yerine tüketilebilecek besinler arasında yer alabiliyor.

KETEN TOHUMU

Sabah gazetesinde yer alan bir haberde de keten tohumu tüketmenin unutkanlık sorununa çare olduğu belirtiliyor. Günde 2 kaşık tüketilmesi öneriliyor. 2 Tatlı kaşığı tüketmek yeterli olabiliyor.

BEYNE ZARAR VEREN YİYECEKLER

kevin-kelly-ppnesbqfccu-unsplash.jpg

Öte yandan beyni koruyan yiyecekler olduğu gibi beyne zarar veren yiyecek ve içecekler de bulunuyor. Bunlar arasında işlenmiş ürünler, yağlı kızartmalar ve alkol başı çekiyor. Bu yüzden beyni korumak için bu yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.