Araştırmalarla ortaya çıktı..  Kalp krizi riskini azaltıyor

Araştırmalarla ortaya çıktı.. Kalp krizi riskini azaltıyor

Süt ve süt ürünlerinin bilinmeyen bir faydası daha ortaya çıktı. Kalp krizini önlemede etkili oldukları ortaya çıktı.

Süt ve süt ürünlerinin sayısız faydası olduğu biliniyor. Özellikle protein içeren bu besinler spor yapanlar için büyük önem taşıyor.

Çocukların kemik gelişiminde de süt ve süt ürünlerinin büyük faydası olur. Yetişkinlerde ise diş sağlığına olumlu etkileri bulunan süt ve süt ürünlerinin vücut üzerinde çokça faydaları bulunmaktadır.

Dünya genelinde süt ve süt ürünleriyle ilgili bir çok araştırma yapılıyor. Yapılan bu araştırmalarda bu besinlerin pekte bilinmeyen faydalarına yer veriliyor.

Ancak yapılan bir araştırma tüm ezberleri bozacak türden oldu. Günümüzde çok sayıda kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp sağlığını koruyan besinler her daim araştırma konusu olmuştur. Yapılan bir araştırmada kalp krizine karşı tam koruma sağlayan besinlere yer verildi. Özellikle de uzun yıllar boyunca süt ve süt ürünlerini tüketen kişiler incelendi.

Aksam.com.tr'nin CNN'den aktardığı habere göre, yapılan araştırma 16 yıl sürdü ve uzmanlar süt ürünlerini tüketen kişiler üzerinde bir araştırma yaptı.

Süt yağının insan vücuduna etkisi, yağ asidinin kan seviyelerinde oluşturduğu etkiye göre değerlendirildi.

Araştırmacılar, gözlemdikleri kişilerin yaş, gelir durumu, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve diğer hastalıklara karşı dirençlerini de göz önünde bulundurarak yüksek yağ oranına sahip süt ürünlerini tüketen kişilerde kalp krizi riskinin azaldığını ortaya koydu.