2021’de ekonomik büyüme beklentisi %4,6; enflasyon ise %2,4 olarak açıklandı

2021’de ekonomik büyüme beklentisi %4,6; enflasyon ise %2,4 olarak açıklandı

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada Kuzey Makedonya ekonomisi hakkında 2021 yılı ekonomik büyüme ve enflasyon beklentisi duyuruldu..

2020 yılında dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Kuzey Makedonya ekonomisi de salgın nedeniyle zor günler geçirdi.

Bu kapsamda ülke genelinde çok sayıda işletmenin de kepenk indirdiği biliniyor. Bu gelişmeler ışığında Kuzey Makedonya ekonomisi için flaş bir değerlendirme de yapıldı.

Dünya Bankası Kuzey Makedonya için tahminlerini açıkladı.

Yapılan değerlendirmelere göre ülke ekonomisinin bu yıl %4,6 oranında büyümesi beklenirken, enflasyon ise %2,4’e yükselecek.

Yeni Balkan gazetesi tarafından geçilen habere göre Ekonomik büyümenin ilkbahardaki beklentiye göre arttığına da dikkat çekildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dünya Bankasının Kuzey Makedonya ve Kosova Ofisi Müdürü Massimilianı Paolucci, buna karşın aşılanmadaki düşük tempo ve tedarik zincirinin halen eski seviyesine gelmemesinin de risk oluşturduğuna dikkat çekti.

Bu kapsamda da Balkanların 2020 yılındaki krizi bu sene beklenenden daha hızlı atlatmaya başladığına dikkat çeken Paolucci, yaptığı değerlendirmede bölgedeki ortalama GSYİH artışının bu yıl %5,9, 2022’de %4,1 ve 2023’te %3,8 olmasını beklediklerini de kaydetti.

Kaynak: Yeni Balkan