Yumurta Hakkında Bilinmeyen Gerçek Günlük 2 Tane Yenirse Vücuda Etkisi Öyle ki...

Yumurta Hakkında Bilinmeyen Gerçek Günlük 2 Tane Yenirse Vücuda Etkisi Öyle ki...

Kahvaltının olmazsa olmazı yumurtanın faydalarına inanamayacaksınız. Gelin hep birlikte iki adet haşlanmış yumurta yedikten sonra vücudumuzda olanlara bakalım.

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı yumurtanın faydalarını herkes biliyor. Özellikle gelişim çağındaki çocukların aksatmadan tüketilmesi önerilir. Ama bu faydaları daha önce duymadığınıza eminim. 

Son zamanlarda sık sık yeni araştırmaların yapıldığı ve her gün yeni şeyler öğrendiğimiz yumurtanın yeni keşfedilmiş faydalarına bakalım. 

Son yapılan araştırmalar günde en az iki adet yumurta tüketmemizin daha faydalı olduğunu ortaya koydu. İki adet yumurta yiyerek vücudunuzda olacaklara inanamayacaksınız. Gelin hep birlikte kahvaltı soflarını süsleyen yumurtanın yeni keşfedilmiş faydalarına bakalım.

Beyni Koruyor

Bilim insanları, beynin iletişimini sağlayan fosfolipitler ve kolinlerden oluşan maddelerin beynin en önemlileri olduğunu araştırmaları sonucunda kanıtladı. Yumurta tüketimi bu maddelerin yeteri kadar alınmasında katkı sağlıyor. Eğer kolin eksikliğine bağlı hafıza sorunu yaşamak istemiyorsanız günde 2 adet yumurta yemenizi öneririz.

Görme Kaybına Karşı Savaşıyor

Bilim insanlarının yeni araştırmaları, yumurtanın lutein bakımından oldukça zengin olduğunu ortaya koydu. Lutein, şahin gibi net ve keskin görmenizi sağlayan bir maddedir. Eğer lutein eksikliği var ise güz dokularında değişikler olur. Özellikle görmede geri dönüşü olmayan bozukluklar yaşayabilirsiniz.

D Vitamini Kaynağı

Belli başlı balıklardan sonra gıda ürünleri arasında en kolay ulaşabileceğimiz ve bıkmadan tüketebileceğimiz D vitamini kaynağı yumurtadır. Şöyle söyleyelim bir kaşık balık yağındaki D vitamini oranını bir adet haşlanmış yumurtadan elde edebilirsiniz. Bir kaşık balık yağını içmektense yumurta haşlamaya devam edin. Öte yandan D vitamini, dişlerin ve kemiklerin kalsiyum yardımıyla güçlenmesini sağlar.

Cilde, Saça ve Karaciğere Kalkan Oluyor

Biotin, B12 vitamini ve sindirelebilir proteinler, saç ve cildin güçlenmesini ve sağlıklı görünmesinde oldukça etkilidir. Yumurtanın barındırdığı fosfolipitler, toksinlerin karaciğerden atılmasını sağlar. Böylelikle bir adet haşlanmış yumurtadan alabileceğiniz bu içeriklerle cildinizi, saçınızı ve karaciğerinizi korumuş olursunuz. 

5. Yüksek tansiyon, damar tınaklığı gibi hastalıkların riski azalır

Yapılan yeni araştırmalar, yumurtadan alınan kolesterolün fosfatidlerle dengelendiğini göstermiştir. Bu nedenle yumurta zararlı değildir. Yumurta aynı zamanda vücudun kendi kolesterol üretimini de dengeler. Yumurta aynı zamanda trigliserit seviyelerini azaltan, böylece kalp-damar hastalıklar riskini azaltan omega-3 asidini de barındırır.