Yaşar Süleyman : Türklerin hakkını aradığım için hedef oldum

Yaşar Süleyman : Türklerin hakkını aradığım için hedef oldum

Türk Hareket Partisi Radoviş belediye meclis üyesi Yaşar Süleyman Türklerin hakkını aradığım için tehdit ediliyorum açıklamasında bulundu.

ÜsküpHaber'e konuşan Yaşar Süleyman 25.Belediye Meclis oturumunu terk etmesiyle ilgili önemli iddialarda bulundu.


Meselenin iddia edildiği gibi kişisel menfaatler için değil Türk toplumunun menfaatleriyle ilgili olduğunu dile getirdi.


TİKA tarafından yapılacak olan okulun 2.ders yılı döneminde teslim edileceği sözünün verildiğini ve bu konuyla ilgili Belediye Başkanınında bir sözü olduğunu dile getirdi.Elektrik ve suyu verilecekti okulun.  Bu okulla ilgili henüz verilen söz zamanı gelmesine rağmen tutulmuş değil.


25.oturumda konuyla ilgili sitemlerini dile getirdiğini ifade eden Yaşar Süleyman öğrenciler karma sınıfta eğitim görüyor. Sorunlar yaşanıyor ve bu öğrenciler Türk gençleri. Bu sorunları dile getirmem neden birilerini rahatsız ediyor. Yol konusunu gündeme getirmem neden hedef gösterilmeme yol açtı. Bütün bunlar yaşanırken diğer Türk partisinin meclis üyesinin ise koalisyonumuzun ortaklarıyla yaşamış olduğum sorun karşısında yanımda yer almaması ise ayrı bir sorgulanması gereken konudur.


Konuyla ilgili tehdit edildiği iddiasını Başbakan Zaev'e iletilmesini sağladınız mı sorumuza ise Yaşar Süleyman evet Genel başkanımız Sayın Enes İbrahim ve bakanımız Sayın Elvin Hasan nezdinde gerekli bildirimleri yaptım. Onlarda ilgili yerlere ileteceklerini ifade ettiler.


Tam olarak nasıl tehdit edildiği konusuna ise "Yok olacaksın.Sen burada olmayacaksın" gibi sözler söylenildiğini aynı zamanda da hakarete maruz kaldığını ifade etti. Tehdidin koalisyon ortağı olan üyelerden geliyor olması ise kendisini ayrı yeten üzdüğünü dile getirdi.


Konuyla ilgili Türk toplumuna ve KuzeyMakedonya'da faaliyette olan başta Üsküp Büyükelçiliği ile  Türkiye Cumhuriyeti kurum kuruluşlarına ait Temsilciliklerede çağrıda bulunan Yaşar Süleyman bu gençlere sahip çıkılması gerekiyor. Gençlerimiz unutmayınızki bugünümüz, yarınımız, aydınlık geleceğimizdir. İmkanları geliştirmek ve bu gençlerimizi bir an önce daha kaliteli şartlarda eğitim görebilmelerini sağlayabilmek herkesin görevi olmalıdır. Bütün mücadelem bir eğitimci olarak bunun içindir. Bu nedenle ben bu mücadeleyi yaparken yalnız bırakılmak istemiyorum. Tehditlere boyun eğmeyeceğim ve bu haklı mücadelemi sonuna dek sürdüreceğim açıklamasında bulundu. 


Not : Yaşar Süleyman'ın iddialarina tarafların cevap hakkı her zaman vardır.

[email protected] adresinden e posta atılması durumunda ilgililerin cevabına sitemizde yer verilecektir.