Evde Tarhana Nasıl Yapılır?

Evde Tarhana Nasıl Yapılır?

Tarhana Çorbası En Sevilen çorbalardandır. Türk mutfağının eşsiz lezzeti olan Tarhana çorbasının besin değeri gitmemesi için bilmeniz gereken önemli bilgileri derledik

Çocukluğumuz Tarhana çorbasıyla geçmiştir. Ya annelerimiz kış aylarında bizlere tarhana çorbası ya da mercimek çorbası içirmiştir. Bu yoksa ise ayran aşı çorbası. O yoksa tavuk çorbası.

Kısacası annelerimiz bizi hamburgerlerle değil misler gibi çorbalarla ev yemekleriyle büyütmüştür.

Şimdilerde çocuklarımız nasıl bir beslenme şekliyle karşı karşıyaysa gerçekten bir çoğu sağlık problemi yaşıyor

Bazılarımız yine en doğalından bir hayat sürmeye çalışıp ev yemekleri yapmakta. Ancak bilmeleri gereken bazı bilgiler var.

Eğer usulüne uygun bir şekilde yapılmazsa besin değerini yok edebiliyoruz yiyeceklerimizin. Bugün Sizlere Tarhana çorbasıyla ilgili önemli bilgiler vereceğim. Dikkate almanızı şiddetle öneriyorum.

Ve okuduktan sonra faydalı olması adına tarhana hakkındaki bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyiniz. Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalan bir hazinedir.

İçerisinde her şey vardır tarhana çorbasının. Ancak içerisinde bulunan beyaz unun ve toz haline getirilme yöntemiyle besin değerlerini çorbadan tam olarak alamayız. Bunun sonucunda besin değeri yerine beyaz unun zararları vücutta etkin olabilir. Tarhananızın içerisinde beyaz un yoksa problem yoktur ancak varsa özellikle insülin direnci olan ya da kilo vermek isteyenler için tarhana çorbası bir felakete dönüşebilir. Siz tam rahatlamış hissederken içeceğiniz çorba tekrar şeker seviyenizi tavana vurabilir veya kilo vermek isterken yerinizde sayabilirsiniz. Peki tarhana çorbasını çöğe mi dökeceğiz? Hayır tabi ki, daha sağlıklı hale getirmek mümkün. İşte tarhanayı daha sağlıklı yapacak olan tarif.

Sağlıklı tarhana çorbası tarifi

Malzemeler

Kepek, tam buğday veya tam çavdar unundan hangisi elinizde varsa 1 çorba kaşığı

4 çorba kaşığı el yapımı toz tarhana

5 su bardağı içme suyu

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı süt

1 çorba kaşığı tepeleme kuru nane

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tuzsuz kırmızı biber salçası

1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı ucuyla kimyon

Sonradan eklemek için

Bir tatlı kaşığı ruşeym

Tarifi

Bütün malzemeleri derince bir tencereye alın. Ardından el blendırı ile karışım elde edin. Elde ettiğiniz karışımı kaynatın ve kaynatırken sürekli olarak karıştırın. Kâseye koyduğunuz çorbanıza bir tatlı kaşığı ruşeym ekleyin. Ruşeym, pişmesi halinde besin değerini kaybeder, bu nedenle sonradan tabağa ekleyip tüketin.

İsteyenler için klasik tarhana çorbası tarifi

Malzemeler:

3 yemek kaşığı toz Tarhana
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

Tarifi

Tereyağını tencerede eritin. Üzerine salçayı alıp kavurmaya başlayın. Salça kavurulunca suyu ilave edin ve başka bir kaba da bir su bardağı su ekleyin. Tarhanayı da kaba ekleyip iyice karıştırın.

Tenceredeki su kaynamaya başladığı esnada tarhanalı karışımı dökün. 20 dakika kadar bu şekilde pişirin. Üzerine nane ve kırmızıbiberi ekleyin. Afiyet olsun.

Tarhana çorbası pişirmenin püf noktaları

Tarhananın dibi çok kolay tutabilir bu nedenle sürekli tahta kaşık veya mümkünse çırpma teli ile karıştırın

Tarhananın kıvamını tutturmak biraz zordur. Bu kıvam tutturulamazsa küçük parçacıklar oluşur.

Tarhana Çorbası hakkında bu öğrendikleriniz umarız işinize yaramıştır. Eğer yaradığını düşünüyorsanız arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin

Sağlıklı Günler dileriz hepinize

İlgili Haberler