Yağma Hasan'ın böreği ye ye bitmiyor! 17 Gün geçilmeyecek köprülere 300 milyon ödeme

Yağma Hasan'ın böreği ye ye bitmiyor! 17 Gün geçilmeyecek köprülere 300 milyon ödeme

Türkiye'de gerçekleşecek 17 günlük kapamada geçilmeyecek olan köprülere 300 milyon TL ödeme yapılacak olması Yağma Hasan'ın böreği ye ye bitmiyor bu börek yorumlarına neden oldu..

Türkiye'de gerçekleşecek olan tam kapanmada dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Bugün itibariyle başlayan 17 günlük kapanmada geçilmeyecek olan köprülerin akıbeti haber  konusu oldu.

Yeniçağ gazetesi CHP'li milletvekilinin açıklamalarını haberleştirerek bu köprüler nedeniyle 300 MİLYON TL ödeme yapılacağını iddia etti.

haber sosyal medyada hızlı yayıldı.

Çünkü gazete haber başlığı olarak Yağma Hasan'ın böreği ye ye bitmiyor başlığı kullandı.

Peki CHP'li vekil bu konuyla ilgili hangi açıklamayı yapmıştı?

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, 17 günlük tam kapanma döneminde geçiş garantili tünel ve köprüler için Hazine'den ödenecek toplam miktarın 35 milyon 402 bin 175 dolar olduğunu hesapladı.

Yavuzyılmaz, şunları söyledi: “17 gün boyunca iki köprü ve Avrasya Tüneli'nden araç geçmese de devletin kesesinden para çıkmaya devam edecek.

Pandemi dolayısıyla mücbir sebep maddesini işletmiyorlar ve müteahhitlere para akmaya devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için günlük 135 bin araç garantisi var. 17 günde geçmeyecek 2 milyonu aşkın araç için 6 milyon 885 bin dolar ödenecek.

Osmangazi Köprüsü için günlük 40 bin araç geçiş garantisi verildi. 17 günde geçmeyen 680 bin araç için 23 milyon 800 bin dolar verilecek.

Avrasya Tüneli'nin garanti geçişi ise yıllık 25 milyon ve günde 69 bin 370 adet tam kapanma süresince bir milyonu aşkın araç için 4 milyon 717 bin dolar ödenecek.”

CHP'li vekilin bu açıklamaları kısa sürede gündeme oturdu! Ve sosyal medyanın gündem maddeleri arasına girmeyi başardı..

Kaynak: Yeniçağ gazetesi

İlgili Haberler