Yağ Yakıcı ve Metabolizma Hızlandırıcı Yiyecekler

Yağ Yakıcı ve Metabolizma Hızlandırıcı Yiyecekler

Bazı yiyecekler gerçekten yağ yakımı konusunda ve kilo verme konusunda işe yaramaktadır. İşte Sofranızdan eksik etmemeniz gereken yiyecekler.

Toplum olarak herkesin sorunudur kilo almak. Özellikle kış mevsimlerinde hareket olanağı daha az olduğunda ve bedenimize yeteri ısıyı zor sağladığımızda metabolizmamızda yavaşlama başlar. Buda kilo almamıza neden olur.

Erkekler yaz kış genelde çalışmak zorunda kaldıkları ve yağ dokuları farklı olduğu için kadınlara göre daha az kilo alırlar. Kilo alanlar ise kısa zamanda kilo verebilir. Kadınlar ise hem yağ dokuları, hem de çalışma durumları sebebiyle daha fazla evde vakit geçirirler. Ev işleri de hiçte azımsanmayacak derecede olsada kilo almaktan kurtulamazlar.

Yazın gelmesiyle kanımız ısınır ve kendimize bakabilecek duruma geliriz ama aynada kendimizi tanıyamayız. Çünkü kış boyu o kadar kilo almışızdır ki vermemiz neredeyse imkansız hale gelmiş düşüncesine kapılırız.

Yazın gelmesi aynı zamanda düğünler, nişanlar, kına geceleri de demek olduğu için eş dost beni nasıl görür derdine düşeriz. Sakın ümitsizliğe düşmeyin, sizler için araştırdığımız kilo vermenize yardımcı yağ yakıcı içecekleri burada sıralayacağız.

Metabolizmanızı Hızlandıran Besinler

Bazen önemsiz gibi görünen yiyecekler aslında hayatımızda ne kadar da gerekli bir besindir. Bu besin öyle mucizevi görevler yapar ki hem enfes bir tat olarak yemeklerinizi süsler, hem de yeri gelince yağ yakımcınıza yardımcı bir dost haline gelir. Burada bu yağ yakımına yardımcı dost besinlerden bahsedelim.

  • Elma sirkesi; yağ yakım metabolizmanızı hızlandırır, mide ve bağırsakta biriken kötü toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Tam bir ödem düşmanıdır. Bir türlü kurtulamadığınız göbek yağlarınızla savaşır ve yok eder. Her sabah bir mide probleminiz yoksa bir barsak suya bir yemek kaşığı ev yapımı sirkeyi içmelisiniz.
  •  
  • Zerdeçal; özellikle Hindistan’da çok kullanılır. Sebebi ise bir çok hastalığa iyi gelmesinin yanında yaşlanmayı geciktirmesidir. Yüksek kolesterolü asgari düzeye indirir. Kötü atıkların atılmasında son derece etkilidir. Metabolizmanızı hızlandırır ve etkili bir yağ yakar.
  •  
  • Limon; yer yüzündeki en etkili ilaçlardan biridir. Çünkü şekeri dengeleyerek hem bedeninizde su toplamanıza engel olur, hem de kanser hücrelerinin ölmesini sağlar. Kolesterolünüzü olumlu yönde etkiler. Yüksek derecede C vitamini içerir. Bu nedenle bağışıklığınızı kuvvetlendirir. Her sabah suyla karıştırılmış bir limon içmeniz günü daha zinde geçirmenize ve ödem atmanıza neden olacaktır.
    •        Zencefil tozu; özellikle gribal enfeksiyonlarda kullanılan zencefilin metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ yaktığı herkes tarafından bilinir. İyi bir iltihap sökücü olmasının yanında hem faydalı , hem de ödem atıcıdır.

    •        Karabiber; ödem sadece idrar yoluyla atılmıyor. Terlemeyle de atılır. Bu nedenle karabiber tamda bu görevi yapar. Etkili bir terletmeyle adeta yağlarınızın eridiğini hissedeceksiniz.

 

Metabolizmanın Hızlandırılması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sadece metabolizmanızı hızlandıran besinler tüketmeniz genel olarak etkili olsa da, daha kolay ve fazla yağ yakımı için bazı yiyecekleri az kullanmalısınız. Bunlardan biri tuzdur. Tuz ödemin bedenden atılmasını zorlaştırır. Ödem atamayınca kilo vermenizde güçleşir.

Aynı şekilde şekerde bedeninizde su depolamanıza neden olurlar. Ve en önemlisi karbonhidrat içeren unlu ürünlerden uzak durmalısınız.

Karbonhidrat bedeninizde yağ oluşumuna neden olan bir faktördür. Bu üç beyaza çok dikkat etmelisiniz.