Uyumadan önce bir kase içine su doldurun bir avuç bademi ekleyin ve sabah yiyince..

Uyumadan önce bir kase içine su doldurun bir avuç bademi ekleyin ve sabah yiyince..

Badem en sevilen kuruyemişlerden birisidir. Eğer sizin de mutfağınızda varsa hemen bu uygulamayı denemelisiniz. Vermiş olduğu fayda karşısında çok şaşıracaksınız. İşte Sağlık iksiri kuruyemiş bademin müthiş şifası.

Badem genel olarak sevilen bir kuruyemiştir. Dünyanın hemen hemen her yerinde bulunabilen bu kuruyemiş Türkiye'de bolca bulunmaktadır

Genelde dondurma ve pastalara tat verip lezzet katan badem aslında başlı başına bir şifa deposuymuş.

Sindirim dostu olan bademin hücre yenilemesinde iyi bir aktif rol oynayıcı olduğu söylenir. Ancak uzun zamandır alternatif tıp yöntemlerine ilgili duyanların uygulamış olduğu bir yöntemden bahsedeceğiz.

Sizlerde bu işlemi uygularsanız gerçekten işe yaradığını göreceksiniz.

Şimdi gelelim Uygulamaya..

Bir kase içerisine su dolduralım ve içerisine bir avuç badem ekleyelim. Sabaha kadar bu bademleri beklettikten sonra uyandığımızda aç karnına tüketelim...

Suda Bekletilmiş Bademin faydası nedir?

Biliniz ki Suda bekletilmiş bademler gerçekten doğal bir mucizedir. Badem E vitamini, magnezyum, çinko, kalsiyum ve omage 3 gibi vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir kuruyemiştir. Ayrıca Bedemin  kabukları da filizlenmeyi önleyen bir enzim durdurucu içerir böylece bademler suda beklerken filizlenmeden yeteri kadar suyu çekebilmektedir. İşte bademler bu suda bekleyince Su da bu enzimi aktif hale getirmektedir.  Vücut ıslatılmış bademi kolayca hazmedecektir ve besin değerlerini de bünyemize tamamen katacaktır.

Bu sayede ödem atacak ve bağırsaklarınızı temizleyeceksiniz. Üstelik gün boyu tok kalmanızı da sağlayacak bu uygulama bir süre sonra kilo vermenizi de sağlayacaktır.. 

İlgili Haberler