Üsküp Yunus Emre enstitüsü Müdürü Şemsettin Şeker'den Medya buluşması

Üsküp Yunus Emre enstitüsü Müdürü Şemsettin Şeker'den Medya buluşması

Makedonya Medyasında Dev Buluşma!

Üsküp Yunus Emre enstitüsü Müdürü Şemşettin Şeker Türkiye dostu medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Bushi Hotelde düzenlenen Akşam yemeğinde Makedonya basının en etkili yayın organlarından bir çok isim bu yemeğe katılarak başta Türkiye'nin Fetö ile mücadele konusunda Üsküp Yunus Emre enstitüsü müdürü Şemsettin Şeker'den bilgi aldılar.

Üsküp Haber ve Ulusal Post ekibi olarak Türkiye'nin Milli birlik ve beraberliğine yönelik kumpaslar kuran paralel yapının karşısında ki kararlı duruşumuzu kendilerine ilettiğimiz bu toplantıda Müdür Şemsettin Şeker'in yaptığı uyarılar ve Makedonya basınîna yönelik sitemi gerçekten de dikkat çekiciydi.

Türkiye ile Makedonya'nın iki dost ülke olduğuna değinerek dost demek dostun düşman bildiğini kendi düşmanı görmektir dost demek dostun tehdit olarak gördüğünü tehdit olarak görmektir diyerek Türkiye'nin Fetö ile mücadele konusunda özellikle Makedonya basınından sözde değil özde destek beklediğinin altını çizdi. Yemekli toplantıya katılan çeşitli milliyetlere mensup gazetecilerden bu konuda işbirliği beklediklerini vurgulayan Şemsettin Şeker ayrıca Üsküp Yunus Emre enstitüsü'nün faaliyetlerinin basında geniş olarak yer almaması konusunda da sitemde bulundu.

Ay içerisinde kültür diplomasisi kapsamında birden çok faaliyetlerde bulunuyoruz öte yandan her yıl 1000 den fazla Makedonya vatandaşına Türkçe ögretiyoruz ve toplumlar arasînda temaslarda bulunuyor Kültür faaliyetleri yürütüyoruz ama nedense bu faaliyetlerin hiçbiri Makedonya basınında detaylı olarak yer almîyor bundan sonra sizlerle daha çok temas halinde olacağız diyerek basinla daha çok iç içe olacaklarını belirtti.

Toplantıya katılan medya mensupları ise Türkiye'de yayınlanan dizilerin Makedonya'da dublajlı değilde alt yazilı yayınlanması için girişimlerde bulunulmasını önerdiler. Benim ise kendilerine önerim bir Türkçe sinema açılması konusunda Üsküp Yunus Emre enstitüsünün girişimlerde bulunmasıydı.


Bu konuda da söz veren Müdür Şemsettin Şeker'e şimdiden medya alanında destek olacağımızı buradan ilan ederiz.

 

Toplantının sonunda Üsküp Yunus Emre enstitüsünün çeşitli dizi oyuncularını Türkiye'den Üsküp'e getirerek bir dizi etkinlikler yapılacağını belirten Şemsettin Şeker ayrıca Makedonya basînına mensup gazetecileri de ileri bir tarihte İstanbul kültür gezisine götüreceklerinin bilgisini verdi.


Sıcak bir sohbet havasında geçen yemekte Türkiye ve Makedonya dostluğuna vurgu yapılarak birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.