Unutkanlığa iyi gelip 1 çay kaşığı dahi kullanılırsa hafızayı hemen şarj ediyor İşte o güçlü baharat

Unutkanlığa iyi gelip 1 çay kaşığı dahi kullanılırsa hafızayı hemen şarj ediyor İşte o güçlü baharat

Uzun süren araştırmalarda unutkanlığa iyi gelen baharat tespit edildi. İşte o baharatla ilgili bilgiler..

Unutkanlık zaman zaman herkesin başına gelebilecek bir problem. Unutkanlıktan kurtulmak için bilmeniz gereken bir baharattan söz edeceğiz.

Çok sayıda araştırmada unutkanlıkla ilgili faydalı besinler araştırılmıştır.

Bu kapsamda ise bir çok bilim insanı unutkanlığa iyi gelen baharatı tespit ettiler. O baharat herkesin bildiği bir baharat çıktı.

Üstelik şaka değil bir gramı bile unutkanlığa iyi gelmekte olduğu kanıtlandı..

Bilim insanları tarafından Tayvan'da yapılan bir araştırma, kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini ortaya çıkardı.

Uzmanlar tarafından Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini ayrıntılı bir şekilde araştırdı. Araştırmaya katılan Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldular. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı olurken kullanmayanlarda ise hafıza probleminin devam ettiği görüldü.

Ezber bozan bu Araştırmanın sonuçları, "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition" dergisinde yayımlandı ve tıp dünyasıyla paylaşıldı.. Öte yandan Daha önceki araştırmalar, orta yaşlı diyabet hastalarının beyin hacmi kaybına daha yatkın olduğunu, bunun sonucunda da hafıza ve düşünme becerilerini kaybetme riski taşıdıklarını ortaya koyduğu görüldü..

Peki Zerdeçal Nasıl kullanılmalı?

Tarif: 1 bardak (200 ml) kaynamış suya; 1 çay kaşığı toz zerdeçalI ve ½ çay kaşığı toz karabiber ilave ederek iyice karıştırın. Ve 5-10 dakika bekletip ılık bir şekilde tüketebilirsiniz.

İsterseniz kaynatmış olduğunuz bir fincan süt içerisine 1 çay kaşığı toz zerdeçalı ekleyerek içebilirsiniz bu yöntemde önerilmektedir. 

İlgili Haberler