Türk Hareket Partisi'nin düzenlediği “Balkan Türk Forumu” büyük ilgi gördü

Türk Hareket Partisi'nin düzenlediği “Balkan Türk Forumu” büyük ilgi gördü

Türk Hareket Partisi Bugün Başkent Üsküp'te “Balkan Türk Forumu” düzenledi.

Türkiye başta olmak üzere bir çok Türk dünyasının önde gelen isimlerinin de katılım sağladığı  “Balkan Türk Forumu”  Arka Hotel'de gerçekleşti.

Çok sayıda Önemli ismin yer aldığı toplantıda Balkan coğrafyasındaki bir çok sorun ele alındı. Törende konuşma yapan Genel Başkan Enes İbrahim bilim, sanat ve siyaset dünyasından önemli isimleri Üsküp’te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Foruma Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Oliver Spasovski'de katılan isimler arasındaydı.
Öte Yandan Türk Hareket Parti'li Devlet Bakanı Elvin Hasan'ın yanı sıra Türkiye'den İyi Parti Grup Başkanvekili  Lütfü Türkkan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ve Milliyetçi Hareket Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu katıılan isimler arasındaydı.

Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bedrettin Guliyev gibi bir çok Türk dünyasından önemli
isim forumda davetli olarak yer aldı.

Forumda THP Genel Başkanı İbrahim  Kuzey Makedonya’nın NATO ve Avrupa Birliği entegrasyon sürecinde Yunanistan ve Bulgaristan Türklerinin desteğinede özenle vurgu yaptı. Genel Başkan Enes İbrahim Türklerinin yaşadıkları ülkelerin en sadık vatandaşları olduklarını belirterek Kritik mesajlar verdi.

Forum Sonrası Sosyal Medya Hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İyi Parti Grup Başkanvekili  Lütfü Türkkan şu paylaşımı yaptı: 

Bugün Üsküp’te Türk Hareket Partisi tarafından düzenlenen Balkan Türk Forumu’na iştirak ettim.

Balkanlar’dan siyasetçi, fikir adamı, edebiyatçı bir çok dostum ile de tekrar görüşme imkanı buldum.