Portakallı Lokum Tarifi

Portakallı Lokum Tarifi

Lokum, Türk mutfağının efsane tatlı çeşitlerindendir. Türk kahvesi yanına mutlaka ikram edilir. Peki evde portakallı lokum nasıl yapılır? İşte püf noktası ve tarifi..

Lokum, Osmanlı Döneminden bu yana Türk kültürünün olmazsa olmazıdır. Özellikle bayramlarda ve Türk kahvesi yanına servis edilir. Kimi zamanda bizi sevindiren bir gelişme olduğunda çevremizdekilerle veya sokakta paylaşırız. Bende bugün sizler için evde lokum nasıl yapılır anlatmak istedim.

Yurt dışında yaşadığım için çok özlediğim tatlardan birisi de lokum. Bizim evde hiç eksik olmazdı. Annem ve ben kahve tiryakisi olduğumuz için sürekli elimizin altında taptaze lokum bulunurdu. Ama yaşadığım ülkede taptaze bulmak zor. O yüzden ben de kendim yapmaya başladım. Şimdi de sizlerle paylaşıyorum.

İşte enfes portakallı lokum tarifi..

Malzemeler

  • 4,5 su bardağı içme suyu
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet limon tuzu
  • Hindistan cevizi

Yapılışı

İlk olarak 3 su bardağı su ile 3,5 su bardağı şekeri geniş bir tencerenin içerisinde limon tuzunu da ekleyerek kaynamaya bırakın.

Bu esnada portakal suyu, kalan suyunuzu karıştırdıktan sonra içerine nişastanızı ilave edin ve erinceye dek güzelce karıştırın. Ardından kaynamaya başlayan şerbetin içerisine yavaş yavaş ilave ederek hızlıca çırpın. Yaklaşık karıştıra karıştıra 20-25 dakika kadar kaynatın.

Ocaktan aldıktan sonra yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz küçük boy borcam veya fırın kabına boşaltın. Oda sıcaklığına geldikten sonra en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından arzu ettiğiniz ölçüde dilimleyerek hindistan cevizine bulayın.

1 gece dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.