Ter kokusu nasıl oluşur ve doğal tedavisi nasıl olur?

Ter kokusu nasıl oluşur ve doğal tedavisi nasıl olur?

Hemen hemen herkesin en büyük sorunlarından biri de ter kokusudur. Cildimizde doğal olarak yaşayan bakteriler terle birleştiği zaman aside dönüşerek ter kokusuna dönüşür.

Vücut kokusunun asıl nedeni terin parçalanmasına neden olan bakteriler sebebiyle oluşur. Ve daha çok vücuttaki apokrin bezlerinden dolayı oluşur. Bu bezler memelerde, genital bölgede, göz kapakları, koltuk altlarında ve kulakta bulunur. Ter kokusu fazla olduğu durumlarda toplumdan uzaklaşmamıza sebep olan en önemli etkenlerdendir. Bunun önüne geçebilmek için en etkin yol herkesin bildiği gibi hijyene dikkat etmektir.

Fazla hareket etme durumundan veya egzersiz yaptıktan sonra muhakkak duş alınması gerekledir. Her gün duş alınmalı ve ter kokusunu yayan bölgelerin özellikle köpürtülerek yıkanması gereklidir. Ayrıca ter kokusunun azaltılmasına yardımcı olabilecek bazı doğal yöntemleri uygulamanız gerekmektedir bunlar:

Limon suyu

Limon suyu vücutta pH dengesini arttırdığından dolayı ter bölgelerindeki bakterilerin yaşamasını imkânsız hale getirmektedir. Hassas bir cilde sahipseniz limonun suyunu sıktıktan sonra bir miktar suyla karıştırıp, pamukla uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi vücudun pH dengesini düzenlemesi sebebiyle ter kokusunu gidermede en etkin maddelerden biridir. Kullanımı da çok kolay olan bu yöntem su şekilde uygulanır: banyo yapmadan önce koltuk altı veya terleyen bölgelere pamuk yardımıyla sürülür ve bir süre beklenir, daha sonra banyo yapılır. Bunun yanı sıra terlemeyi azaltmak için, iki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyerek yemeklerden önce günde üç defa içmeniz gerekmektedir. Tadı ve kokusu damak zevkinize uymuyorsa içerisine bala ekleyerekte tüketebilirsiniz.

Biberiye kürü

Birçok faydası olan biberiye bitkisi mantar nedenli kokuları gidermenin yanı sıra ter kokusunu gidermede etkindir. Ter için daha çok tropikal olanının tercih edilmesi gerekiyor ve kullanımı şu şekilde olur. Yarım fincan kurutulmuş biberiye bitkisini demleyin ve banyo yaparken elde ettiğiniz suyu terleyen bölgelere uygulayın. Ciltte herhangi bir hassasiyet oluşması durumunda, bu yöntemi bırakarak tavsiye ettiğimiz başka bir yöntemi uygulayın.

Tuzlu su

Uygulanması en basit ve çok etkin yöntemlerden biri olan yöntemlerden biride tuzlu su kullanmaktır. Yarım çay bardağı sıcak suyun içerisine bir çay kaşığı tuz ekleyin ve günde iki defa bunu koltuk altı ve terleyen diğer bölgelere uygulayarak ter kokusundan kurtulabilirsiniz

Su içmeyi arttırmalısınız

Günlük su içme miktarını önerilen miktarda içildiğinde vücuttaki toksinlerin atılımıyla, ter kokusuna neden olan bakterilerin dışa atılımıyla, ter kokusu önlenmektedir.