Teneke kutu içecekler tehlike saçıyor! Virüsten bile betermiş! İçilince meğer..

Teneke kutu içecekler tehlike saçıyor! Virüsten bile betermiş! İçilince meğer..

Teneke kutu içecekler hayatımızın her alanında bulunuyor. Ancak bilinmeyen bir tehlike var. Bunu herkes görmezden geliyor

Üsküp Haber'den Sadık Şimşek arşiv taraması yaparken teneke kutu içeceklerin tehlikeli olduğunu belirten bir uyarıyla karşılaştı ve o uyarıyı Üsküp Haber okurları için paylaştı. İşte Şimşek'in Teneke Kutu içeceklerle ilgili olan yazısı.

Teneke kutu içeceklerin sağlıksız olduğu iddia edildi. Çok sayıda halk sağlığı uzmanı teneke kutu içeceklerin yasaklanmasını bile talep ediyor.

Peki teneke kutu içeceklerdeki tehlike ne olabilir? Neden yasaklanması gerek? Bu konu hakkında dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Açıklamanın sahibi ise Mehmet İmrek.. Mehmet İmrek Hijyen konseyinde görev yapmış bir isim. İmrek'e göre kutu içeceklerin kapaklarındaki tehlikeye çok büyük. En büyük tehlikeyi ise İmrek şu şekilde açıklamakta  "Birçok depodaki fare ve böcekler, yiyecek bulmak için teneke kutu içeceklerinin ağızla temas eden üst bölgesinde, kapaklarında gezinebilmekte ve pisliğini bırakabilmektedir" diyor ve bu teneke kutu içeceklerin tehlikeli olduğunu söylüyor..

Bir dönem tehlikeyedikkat internet sitesiyle de bu içeceklerin yasaklanması istenmiş olsa da satışı her yerde devam ediyor.

Yapılması gereken şey cam şişelerdeki içecekleri tercih etmek.

Eski zamanları hatırlar mısınız? Eskiden sucular vardı. Ve su istasyonlarına cam şişelerimizle gider su satın alırdık.

Şunu anlatmaya çalışıyorum.. Eskiden Sağlık varmış sağlık.. Şimdi suyu bile plastik şişelerde içiyoruz ne yazık öyle değil mi?